Ραγκούσης σε Λοβέρδο: Ανατρέψατε την ιστορική θέση του ΠΑΣΟΚ

ragkousis vouli

Για την ψήφο των απόδημων

Την πλήρη ανατροπή της ιστορικής θέσης του ΠΑΣΟΚ για την ψήφο των αποδήμων παραδέχτηκε ο Εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Α. Λοβέρδος μετά από ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση.
Στο πλαίσιο της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος και σε ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση σχετικά με τη ψήφο των ομογενών, ο Εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Αν. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι η προσέγγιση των απόψεων που διατύπωσε με αυτές της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας συνιστά πλήρη ανατροπή των πάγιων θέσεων που είχε το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά για το θέμα.

Απόσπασμα από τη στιχομυθία του Γ. Ραγκούση με τον Αν. Λοβέρδο:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Θα ήθελα, επειδή βλέπω τον αγαπητό Ανδρέα Λοβέρδο για δεύτερη φορά να επιχειρηματολογεί, να θέσω την εξής ερώτηση: Τότε, γιατί από το 2001 που έχει προσδιοριστεί η συγκεκριμένη διάταξη του Συντάγματος και μέχρι τουλάχιστον το 2012, που ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είχαμε πάνω από διακόσιες ψήφους, δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος για την ψήφο των αποδήμων;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής): Αγαπητέ φίλε Γιάννη, εγώ μιλάω με ειλικρίνεια, γιατί και εγώ ήμουν ένας από εκείνους του κόμματός μου που είχαν αποκρούσει τη λύση αυτή και είχαμε κάνει λάθος. Εγώ κάνω αυτοκριτική.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Άρα, υπάρχει αλλαγή θέσης, σε σχέση με τη θέση του ΠΑΣΟΚ τη διαχρονική.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής): Οι θέσεις που υποστηρίζουμε είναι θέσεις σωστές, συνταγματικά δόκιμες και αν υπάρχει λόγος αυτοκριτικής, εγώ την κάνω την αυτοκριτική μου.
Θα έλεγα ότι για τη θεματολογική ενότητα που συζητάμε σήμερα, η παράταξή σας, Γιάννη μου, χρωστάει αυτοκριτική σε δέκα σημεία. Αυτή η ειλικρίνεια βοηθάει στην περίπτωση αυτή.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Αν επιτρέπετε, κυρία Πρόεδρε, η ειλικρίνεια είναι απολύτως σεβαστή και με χαρά την υποδέχομαι, απλώς εγώ επισημαίνω, αγαπητέ Ανδρέα, ότι αυτό είναι ριζική αλλαγή θέσης της ιστορικής θέσης που είχε το ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής): Προς την κατεύθυνση της απόλυτα σωστής θέσης.

 

eep logo