Στις 7 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το νέο μυθιστόρημα της "μυστηριώδους" Έλενας Φεράντε

vivlio kalokairi

Άγνωστος ακόμη ο τίτλος

Στις 7 Νοεμβρίου επιστρέφει στα ράφια των βιβλιοπωλείων το νέο μυθιστόρημα της (ή του;) συγγραφέα φαινόμενο της εποχής, που ακούει στο όνομα Έλενα Φεράντε, που η ταυτότητά της (ή του;) ακόμη αναζητείται. Την ανακοίνωση έκανε ο εκδοτικός της οίκος e/o με ανάρτησή του στο Twitter.

Άγνωστος, επίσης, είναι για την ώρα και ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος, της δημιουργού της τετραλογίας «Η υπέροχη φίλη μου», που έχει πωλήσει πάνω από δέκα εκατ. αντίτυπα σε 40 χώρες. Στόχος είναι να κρατήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αδημονία τους αναγνώστες έως ότου αγοράσουν το πολυπόθητο βιβλίο.

Τη μόνη παραχώρηση που έκανε ο εκδοτικός οίκος ήταν να δημοσιεύσει ένα μικρό απόσπασμα από το νέο μυθιστόρημα, που αποκαλύπτει πως η πλοκή διαδραματίζεται στη Νάπολη:

«Δύο χρόνια προτού εγκαταλείψω το σπίτι μου ο πατέρας μου είπε στη μητέρα μου πως ήμουν πολύ άσχημη. Η φράση εκστομίσθηκε ψιθυριστά, μέσα στο διαμέρισμα που οι νεόνυμφοι ακόμη γονείς μου είχαν αγοράσει στο Ριόνε Άλτο, στην κορφή του Σαν Τζάκομο ντει Κάπρι. Όλα --οι χώροι της Νάπολης, το γαλάζιο φως ενός παγερού Φεβρουαρίου, εκείνες οι λέξεις-- έμειναν ακίνητα. Εγώ αντίθετα γλίστρησα μακριά και συνεχίζω ίσαμε σήμερα να γλιστράω, μέσα σε τούτες τις γραμμές που επιζητούνε να μου δώσουνε μια ιστορία, ενώ στην ουσία είμαι ένα τίποτε, τίποτε δικό μου, τίποτε που να έχει φτάσει πραγματικά να ολοκληρωθεί: μόνον ένας κυκεώνας που κανένας, ακόμη και τούτη τη στιγμή που γράφω, γνωρίζει πως περιέχει το σωστό νήμα μίας διήγησης, ή απλώς είναι ένας στοιβαγμένος πόνος, χωρίς λυτρωμό….»

Διαβάζοντας κανείς το απόσπασμα μένει με την εντύπωση πως πρόκειται για την αρχή του μυθιστορήματος --αυτό θα αποδειχθεί τις επόμενες εβδομάδες. Η συγγραφέας, που για την ταυτότητά της κυκλοφορούν πολλές υποθέσεις, γνωρίζει πολύ καλά πως να συντηρεί το μυστήριο γύρω της. Την ίδια στιγμή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει από ενθουσιώδεις εκδηλώσεις εκ μέρους των θαυμαστών της συγγραφέα.

Την ίδια στιγμή, η τετραλογία της «Υπέροχης Φίλης» συνεχίζει να βρίσκεται στους καταλόγους με τα 20 πιο δημοφιλή βιβλία στην Ιταλία, ενώ στη Νάπολη ολοκληρώνονται και τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς. Ακόμη δεν έχει ορισθεί πότε θα προβληθεί το «Η υπέροχη φίλη μου 2», αλλά πιθανολογείται ήδη πως τα πρώτα επεισόδια θα βγουν στην μικρή οθόνη τον επόμενο Φεβρουάριο.

Πηγή: La Repubblica, huffingtonpost.it, ΑΠΕ-ΜΠΕ

eep logo