Άδωνις Γεωργιάδης: «Το Ελληνικό έχει ξεμπλοκάρει και τρέχουμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα»

elliniko aerodromio 2

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναλύει τις εκκρεμότητες και το χρονοδιάγραμμα μέχρι να «μπουν οι μπουλντόζες»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» και τους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Γιώργο Παπαγεωργίου, σχολίασε το θέμα της εκκρεμότητας του Ελληνικού, σημειώνοντας:

«Το Ελληνικό έχει πλέον ξεμπλοκάρει και τρέχουμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα, όπως μπορούν να σας βεβαιώσουν και από την επενδύτρια εταιρεία “Lamda Development”. Η ιδέα που καλλιεργούσε η προηγούμενη κυβέρνηση ότι είμαστε ένα βήμα πριν τη μπουλντόζα είναι εντελώς ψευδής. Δεν λέω ότι έχει γίνει μηδέν δουλειά, αλλά για το διάστημα των 4,5 χρόνων που κυβέρνησαν, έγινε πολύ μικρότερη προεργασία απ’ αυτήν που θα έπρεπε. Ποσοτικά είχαν κάνει το 60% του έργου. Με τους ρυθμούς που δούλευαν, χρειαζόταν άλλα 3,5 - 4 χρόνια. Εμείς θα το κάνουμε σε λίγους μήνες».

«Τεχνικά, οι εκκρεμότητες είναι η έκδοση τριών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ), που όμως είναι πολύ σύνθετο έργο αφού εμπλέκονται 7 συναρμόδια Υπουργεία. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η προεργασία, μετά θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για το καζίνο. Αφού διεξαχθεί ο διαγωνισμός, μετά θα προχωρήσουμε στη διανομή, όπως προβλέπει ο νόμος, μεταξύ της εταιρείας και του κράτους και μετά θα γίνει η μεταφορά της προκαταβολής από την εταιρεία προς το Ελληνικό Δημόσιο. Από εκεί και μετά ξεκινά η κυριότητα του χώρου από την εταιρεία, η οποία είναι αυτή που θα βάλει τις μπουλντόζες. Δεν θα τις βάλει το Δημόσιο».

«Το Ελληνικό έχει γίνει έμβλημα. Η διεθνής επενδυτική κοινότητα κοιτά το Ελληνικό για να διαπιστώσει αν η Ελλάδα μπορεί ή δεν μπορεί. Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία του Ελληνικού πέραν του έργου αυτού καθ’ εαυτού».

 

eep logo