«Αναμορφική» τοιχογραφία σε σπίτι του Μανχάιμ

manheim house project

Ο Peeta μεταμόρφωσε την όψη της κατοικίας στο πλαίσιο του πρότζεκ Stadt.Wand.Kunst

Στην έβδομη χρονιά του φέτος, το πρότζεκ Stadt.Wand.Kunst προσκάλεσε και αυτό το καλοκαίρι καλλιτέχνες δρόμου να δημιουργήσουν, με καμβά το Μανχάιμ της Γερμανίας. Μεταξύ των όσων έργων παρουσιάστηκαν, εντυπωσιακή είναι η μεταμόρφωση της όψης μιας κατοικίας από τον Peeta με μια μεγάλων διαστάσεων «αναμορφική» τοιχογραφία του. 

Ο Peeta -το κατά κόσμον όνομά του είναι Manuel di Rita- χρησιμοποιεί αφηρημένα σχήματα για να παραμορφώσει αρχιτεκτονήματα, αναμειγνύοντας σαφείς γραμμές με καμπυλωτά σχήματα και περιοχές σκιασμένες. Αποτέλεσμα είναι η οφθαλμαπάτη ενός γλυπτού που «προεξέχει» από το κτήριο. 

«Αγάπησα αυτό το κτήριο από την αρχή, και έκανα ό,τι καλύτερο για να χρησιμοποιήσω πολυτομεακές δεξιότητες ώστε να το μεταμορφώσω, διατηρώντας το αρχικό γούστο του» έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram. «Χάρη στην πόλη του Μανχάιμ και τους σπουδαίους ανθρώπους που στήριξαν και δούλεψαν σε αυτό το πρότζεκτ» συμπλήρωσε. 

«Μεταφορικά, θέλω να εξουδετερώσω τις καθορισμένες εκ των προτέρων αντιλήψεις και να ενθαρρύνω την ανάδυση νέων προοπτικών» εξήγησε. «Η αναμορφική προοπτική εμπεριέχει πλήρως την πρόθεση - πάντα καίριας σημασίας στην καλλιτεχνική παραγωγή μου - να αποκαλύψω την παραπλάνηση της ανθρώπινης αντίληψης, την πλάνη των στενών και σταθερών σημείων οπτικής, μέσα από οπτικά κόλπα τα οποία, ξεκινώντας από την προσπάθεια να δώσουν τρισδιάστατη εικόνα σε μια εικαστική αναπαράσταση, αποκαλύπτουν τελικά την επιθυμία τους να εξαπατήσουν» υπογράμμισε.


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo