Στη Fosun περνά η Thomas Cook

fosun thomas cook

Οι διακοπές και οι πτήσεις θα συνεχίσουν να ισχύουν και να λειτουργούν κανονικά

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Thomas Cook σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις της με την Fosun Tourism και τις κύριες δανείστριες τράπεζες και αφορούν την ενίσχυση των επιχειρήσεων με νέα κεφάλαια ύψους 750εκ σε Λίρες Αγγλίας.

Με την ολοκλήρωση των προτάσεων ο Οργανισμός Διακοπών θα βρίσκεται υπό την πλειοψηφική ιδιοκτησία της Fosun Tourism, ιδιοκτήτρια του Club Med, και η αεροπορική εταιρεία θα παραμείνει υπό την ιδιοκτησία της Thomas Cook Group plc. Οι τράπεζες της Thomas Cook και οι κάτοχοι του χρέους της θα κατέχουν το υπόλοιπο τμήμα του Οργανισμού Διακοπών και της Αεροπορικής. Ο Οργανισμός Διακοπών και η Αεροπορική Εταιρεία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά, όπως και σήμερα.

Οι διακοπές και οι πτήσεις δεν επηρεάζονται και θα συνεχίσουν να ισχύουν και να λειτουργούν κανονικά. Όλα τα πακέτα διακοπών προστατεύονται στο πλαίσιο του ATOL και οι πελάτες μπορούν να κάνουν κρατήσεις για τις διακοπές και τις πτήσεις τους με εμπιστοσύνη.

Ο κος Peter Fankhauser, επικεφαλής της Thomas Cook δήλωσε: «Όσοι ενδιαφέρονται για διακοπές μπορούν να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στο να ταξιδέψουν και να κλείσουν τις διακοπές τους με την Thomas Cook. Η μόνη μετακίνηση, αυτό το καλοκαίρι, αφορά τους 11 εκ. πελάτες μας που έχουν κλείσει τις διακοπές τους μαζί μας, αυτό το καλοκαίρι.»

 

eep logo