Γιάννης Μαυρής: Ποτέ δεν ξαναέγιναν εκλογές τον Ιούλιο!

mavris summer

Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία..

Αυστηρή αλλά έμμεση κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, μέσα από ένα καθαρά επιστημονικό άρθρο, για την επιλογή του να κάνει τις εκλογές τον Ιούλιο, ασκεί ο δημοσκόπος Γιάννης Μαυρής, στο προσωπικό του Blog.

Υποστηρίζοντας ότι ο Ιούλιος δεν προσφέρεται για εκλογές στην Ελλάδα, αντίθετα τον χαρακτηρίζει ως τον κατ εξοχήν ακατάλληλο μήνα για την διενέργεια εκλογών. Ο Γιάννης Μαυρής κάνει μια επισκόπηση του χρόνου των εκλογών από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, κυρίως όμως από την μεταπολίτευση και μετά, και εξηγεί ότι μέσα στο καλοκαίρι, λόγω των διακοπών, των εορτών και της μετακίνησης ενός εποχικά εργαζόμενου προσωπικού εκτός Αθηνών, δεν πρέπει να γίνονται εκλογές. Επισημαίνει μάλιστα ότι ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν, ακριβώς για να διευκολυνθεί το εκλογικό σώμα ώστε να ασκήσει απρόσκοπτα το εκλογικό του δικαίωμα, δεν έχουν γίνει εκλογές του Ιούλιο. Μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις είχαν γίνει τον μήνα Ιούνιο.

Ο κ. Μαυρής που επιχειρηματολογεί ότι ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών είναι και ένας τρόπος χειραγώγησης των εκλογέων, αφήνει να εννοηθεί οτι εκλογές τον Ιούλιο θα οδηγήσουν σε μεγάλη αποχή και σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζει την επιλογή του χρόνου «φαλκίδευση του εκλογικού δικαιώματος», ενώ στηλιτεύει και την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να δώσει το δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες της διασποράς.

Ολόκληρο το άρθρο του δημοσκόπου Γιάννη Μαυρή

eep logo