Stork: Φιγούρες, με ριγέ μακό, που «σκαρφαλώνουν»

Anders Gjennestad

Τα πρωτότυπα έργα του Anders Gjennestad σε τοίχους της Ευρώπης

Ο νορβηγικής καταγωγής, εγκατεστημένος στο Βερολίνο, καλλιτέχνης δρόμου Άντερς Γκγένεσταντ (Anders Gjennestad) ζωγραφίζει μονότονες φιγούρες, συχνά ντυμένες με ριγέ μακό, που κινούνται με χάρη πάνω σε απρόσμενες επιφάνειες. 

Σε μια τοιχογραφία του στη γενέτειρά του στη Νορβηγία, το Άρενταλ, τρεις πανομοιότυποι άντρες μοιάζει να σκαρφαλώνουν στον τοίχο ενός κτίσματος. Σε ένα άλλο έργο του σε τυφλή όψη κτηρίου στο Παρίσι, οι φιγούρες σαν να χορεύουν μπρέικντανς, αψηφώντας τη βαρύτητα. 

Anders Gjennestad2

Ο Γκγένεσταντ -το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό του είναι STORK- ενσωματώνει τις σκιές των φιγούρων που πρωταγωνιστούν στα έργα του, σκιές που διαταράσσουν την προοπτική του θεατή, με αποτέλεσμα να μην κατανοεί αν οι φιγούρες πέφτουν ή απαλά προσγειώνονται. 

strok 5

Προσφάτως, ο καλλιτέχνης συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ Nuart Festival στην Αμπερντίν της Σκωτίας. Φιλοτεχνεί, επίσης, και έργα παραστατικής ζωγραφικής, συχνά πάνω σε σκουριασμένες μεταλλικές επιφάνειες ή σε σαραβαλιασμένες ξύλινες πόρτες. Αυτή την περίοδο, η αίθουσα τέχνης Galerie Mathgoth στο Παρίσι φιλοξενεί ατομική έκθεσή του έως τις 9 Ιουλίου.