Νέο τηλεοπτικό σποτ από τη HELMEPA

Helmepa 2019 TV Spot screenshot

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, που φέτος κλείνει 37 χρόνια λειτουργίας, ετοίμασε ένα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών προς το μείζονος σημασίας θέμα των πλαστικών απορριμμάτων. Με το μήνυμα «ΟΧΙ πλαστικά – ΟΧΙ σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές» και πρωταγωνιστή τον Γλάρο της HELMEPA, καλούμε τον κόσμο να αναλογιστεί τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης των πλαστικών που καταλήγουν στο θαλάσσιο – και όχι μόνο - περιβάλλον.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που θεσπίστηκε το 1972 από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Η ημέρα αυτή αποτελεί αφενός μεν μια ευκαιρία σε διεθνές επίπεδο συνειδητοποίησης των οξύτατων περιβαλλοντικών ζητημάτων της σύγχρονης εποχής, αφετέρου δε και μια προσωπική πρόκληση για τον κάθε πολίτη να αναλογιστεί τις συνέπειες των ζητημάτων αυτών, να τονώσει την ευαισθητοποίησή του και να δραστηριοποιηθεί στην υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Από τις αρχές Μαΐου, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA έχει διοργανώσει 85 καθαρισμούς παραλιών σε διάφορες περιοχές της χώρας, με στόχο να διπλασιάσει τον αριθμό αυτό μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2019. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, Λιμενικές Αρχές, ΟΤΑ, εταιρείες, Πρεσβείες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, φυσιολατρικοί σύλλογοι, καταδυτικά κέντρα, ναυτικοί, ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, τοπικές ενώσεις και ομάδες εθελοντών πολιτών.

Το σποτ θα βρίσκεται στους τηλεοπτικούς δέκτες καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.


 

eep logo