Δεκάδες μέλη της Extinction Rebellion έκαναν die-in στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου

extinction rebellion die in

Για να καταγγείλουν την κλιματική αδράνεια των κυβερνώντων

Δεκάδες άνθρωποι ξαπλωμένοι στο πάτωμα, υποδυόμενοι τους νεκρούς, κάτω από τον σκελετό μιας φάλαινας: η οργάνωση Extinction Rebellion οργάνωσε σήμερα μια διαμαρτυρία die-in στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, αφού απέκλεισαν, την περασμένη εβδομάδα, πολυσύχναστα μέρη της πόλης για να κηρύξουν «μια οικολογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ενώ κατήγγειλαν την κλιματική αδράνεια εκ μέρους των κυβερνώντων.

Δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών παιδιά, πολλοί εκ των οποίων είχαν κρεμάσει πάνω τους πλακάτ με το σύνθημα «Να Ενεργήσουμε Τώρα» ξάπλωσαν για περίπου 20 λεπτά στο πάτωμα του τεράστιου Hintze Hall του μουσείου, που φιλοξενεί τον σκελετό μιας μπλε φάλαινας, μήκους άνω των 25 μέτρων.

Την ίδια ώρα, διαδηλωτές της XR κατασκήνωσαν σήμερα στο Μάρμπλ Αρτς, στο βορειοανατολικό τμήμα του Χάιντ Παρκ, κοντά στον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο Όξφορντ Στριτ, στην καρδιά του Λονδίνου.

Το κίνημα «εισέρχεται σε μια νέα φάση» επισήμανε η Extinction Rebellion σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπό της.

«Η πρώτη φάση είχε τεράστια επιτυχία. Η κατάληψη σημείων μαγνήτισε την προσοχή στον σκοπό μας» εξηγεί η οργάνωση.

Χθες, την οργάνωση επισκέφθηκε η 16χρονη ακτιβίστρια υπέρ του κλίματος Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Πρέπει να αποφασίσουμε ποιον δρόμο θέλουμε να ακολουθήσουμε» είπε η Σουηδέζα, καταγγέλλοντας όσους βρίσκονται «στην εξουσία», που δεν «έχουν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση».

Οι κινητοποιήσεις της Extinction Rebellion (XR) έχουν οδηγήσει σε 1.065 συλλήψεις από την 15η Απριλίου, ενώ σε βάρος 53 ανθρώπων έχουν ασκηθεί διώξεις, έγινε σήμερα γνωστό από τη Σκότλαντ Γιαρντ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo