11000 κεραυνοί στην Ελλάδα – 700 στην Αττική

xartis keravnon 150419

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 15 Απριλίου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας.
Τα φαινόμενα συνοδεύτηκαν από τοπικές χαλαζοπτώσεις αλλά και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, να καταγράφει από την αρχή της ημέρας έως τις 19:00, περίπου 11 000 κεραυνούς στην περιοχή του χάρτη.

Έντονες καταιγίδες σημειώθηκαν και στην περιοχή της Αττικής, με τα ύψη βροχής να φτάνουν τα 30 mm ενώ καταγράφτηκε και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα με περίπου 700 κεραυνούς, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες (Χάρτης 2, δεξιά).

Αστατος o καιρός και τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη 16/04 τα φαινόμενα αρχικά θα εντοπίζονται στην ανατολική και νότια χώρα αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά, ενώ την Τετάρτη 17/04 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και νοτιανατολικά διαμερίσματα της χώρας.

(Εικόνα - Αριθμός κεραυνών κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 15/04/2019 (έως τις 19:00), όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο ανίχνευσης ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.)

eep logo