«Βουτιά» στον Ωκεανό από τα μέλη της Παιδικής HELMEPA

helmepa junior ocean

Διαγωνισμός ζωγραφικής Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων

Με θέμα «Κάνω βουτιά στον Ωκεανό και ανακαλύπτω…» 2.521 παιδιά μέλη του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», 78 Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της χώρας, ζωγράφισαν 230 ομαδικά έργα, στα οποία αποτύπωσαν την ομορφιά της θάλασσας, τους θησαυρούς του βυθού αλλά και το πρόβλημα της ρύπανσης που απειλεί τη θαλάσσια ζωή και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη χωριστά για 2 κατηγορίες ηλικιών: 5-7 ετών και 8-12 ετών. Τα έργα αξιολόγησε Επιτροπή, σύμφωνα με την προκήρυξη του Διαγωνισμού, που είχε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Η επιλογή ήταν κατά κοινή μαρτυρία εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι ζωγραφιές συναγωνίζονταν σε έμπνευση και πρωτοτυπία. Η Επιτροπή αποφάσισε τη βράβευση των ακόλουθων έξι (6) έργων:

Κατηγορία 5-7 ετών

Α’ Βραβείο: 14ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, Ομάδες 2557(Ν)-2558(Ν)-2559(Ν),
Β’ Βραβείο: Νηπιαγωγείο Κορησσίας Κέας, Ομάδες 2644(Ν)-2681(Ν)-2694(Ν)
Γ’ Βραβείο: 13ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, Ομάδες 2766(Ν)-2767(Ν)

Κατηγορία: 8-12 ετών

Α’ Βραβείο: 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής, Δ’ Τάξη, Ομάδα 3086(Β)
Β’ Βραβείο: 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, Δ’ Τάξη, Ομάδα 2996(Β)
Γ’ Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Λουτροχωρίου Πέλλας, Ε’ & Στ’ Τάξεις, Ομάδα 436(Ε)

Το Α’ Βραβείο κάθε κατηγορίας εκτυπώνεται σε Αφίσα και θα διανεμηθεί ευρύτερα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στα μέλη των Ομάδων που κέρδισαν τα Β’ και Γ’ Βραβεία, καθώς και τους Εκπαιδευτικούς τους, θα δοθούν αναμνηστικοί Έπαινοι Συμμετοχής.

Η HELMEPA συγχαίρει θερμά όλους τους μικρούς καλλιτέχνες για τις ευφάνταστες δημιουργίες τους, που μας θυμίζουν, μεταξύ άλλων, ότι απορρίμματα, πλαστικά και άλλα, δεν έχουν καμία θέση στους Ωκεανούς!