Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στη HELMEPA

helmepa japan

Πληροφόρηση για δράσεις της Κλιματικής Αλλαγής και της προστασίας των ωκεανών από πλαστικά απορρίμματα

 

Τιμή για την HELMEPA η επίσκεψη την Πέμπτη 4 Απριλίου του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Yasuhiro Shimizu, ο οποίος από το 1980 ασχολήθηκε με την προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα του, από σημαντικές κυβερνητικές θέσεις. Η επίσκεψη του είχε σκοπό την πληροφόρηση του για τις δράσεις της ένωσης στο θέμα της Κλιματικής Αλλαγής και της προστασίας των ωκεανών, κυρίως από πλαστικά απορρίμματα.

Ο κ. Shimizu είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εκπαίδευση αξιωματικών στον Προσομοιωτή της HELMEPA και να επισκεφθεί την Περιβαλλοντική Έκθεση, που φιλοξενείται στο κτίριο της εταιρείας Μέλους Costamare Shipping, στο Παλ. Φάληρο. Ευχαρίστησε τη HELMEPA για την περιβαλλοντική ενημέρωση που προσφέρει στα νέα παιδιά και εξέφρασε την επιθυμία συνεργασίας για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων που είναι πλέον παγκόσμιες.

Ο κ. Πρέσβης συζήτησε με τον Γενικό Διευθυντή και στελέχη της HELMEPA το επίκαιρο θέμα των πλαστικών στις θάλασσες, στο οποίο αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κ. Abe, στο Davos, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ας ελπίσουμε πως η Osaka θα αποτελέσει το εφαλτήριο παγκόσμιας συνεργασίας, όταν τον ερχόμενο Ιούνιο οι ηγέτες του G20 θα συζητήσουν και αυτό το θέμα κατά την εκεί Σύνοδο τους.

eep logo