Π. Κόκκαλης: Οραματιζόμαστε έναν Κόσμο στον οποίο δεν περισσεύει κανείς

petroskokkalis

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Κόσμος» στο Πρώτο Πρόγραμμα

 

Τους νέους άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να κινηθεί η πολιτική στην Ευρώπη τις επόμενες δεκαετίες ανέπτυξε σήμερα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Κόσμος», Πέτρος Κόκκαλης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη ραδιοφωνική εκπομπή «Φωνή της Ελλάδας» του Θάνου Σιαφάκα.

«Οραματιζόμαστε έναν κόσμο που προσπαθεί να χτίσει ειρήνη και ευημερία για όλους, που δεν αποκλείει κανέναν. Η ακροδεξιά άποψη, αλλά και η δεξιά που πιέζεται από την ακροδεξιά και αναγκάζεται να υιοθετήσει κομμάτια της ρητορικής της, δημιουργεί αποκλεισμούς, χτίζει τείχη και αφήνει ανθρώπους απ’ έξω», είπε ο κ. Κόκκαλης αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς της Ευρώπης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι ίσως οι πιο πολιτικές που έχουμε ζήσει στην ιστορία της ΕΕ».

Ερωτηθείς για την επιλογή Τίμερμανς έναντι του κ. Βέμπερ δήλωσε: «Εμείς πρεσβεύουμε έναν κόσμο στον οποίον δεν περισσεύει κανείς. Η επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα των σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι στηρίζουν τον κ. Τίμερμανς. Εμείς, ως «Κόσμος» βρισκόμαστε στον πόλο που σχηματίζεται από την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και τους Πράσινους στην Ευρώπη για να αντιπαρατεθούμε όλοι μαζί στην σχεδόν βέβαια αύξηση της εθνικιστικής και άκρας δεξιάς».

Βασική θέση της κίνησης πολιτών «Κόσμος» είναι η συνεργασία, καθώς πάνω σε αυτή μπορούν να οικοδομηθούν όλοι οι Παγκόσμιοι Στόχοι του ΟΗΕ αλλά και οι σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες, υποστήριξε ο κ. Κόκκαλης.

«Οι Πρέσπες είναι ένας φυσικός πόρος που μοιράζονται τρεις χώρες και μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες ανάπτυξης. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Η συνεργασία είναι ο 17ος και σημαντικότερος Παγκόσμιος Στόχος και κατ’ αυτή την άποψη είναι αδιανόητο μια χώρα όπως η Ελλάδα να μην έχει διπλωματικές σχέσεις επί 30 χρόνια με έναν γείτονά της. Νομίζω ότι ήταν μια απόφαση γενναία κάποιος να λύσει αυτό το πρόβλημα. Τώρα αν η συμφωνία ήταν τέλεια, θα φανεί στο μέλλον, εγώ δεν είμαι ειδικός να το κρίνω. Ωστόσο, δεν μπορώ παρά να επικροτώ τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με όλους μας τους γείτονες», σημείωσε σχετικά.

Όσον αφορά την επίθεση που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: «Η ΝΔ έχει μια τάση να προσεγγίζει ανθρώπους που έχουν μια πορεία στην κοινωνία και στην επιχειρηματικότητα και πραγματικά μου έκανε εντύπωση. Εγώ αισθάνομαι περήφανος που συμμετείχα και στον Ολυμπιακό και στάθηκα στο πλάι του πατέρα μου, που δημιούργησε την πρώτη ελληνική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, τη μήτρα της ελληνικής τεχνολογίας, τη μόνη εταιρεία που ανέσχεσε το brain drain εκείνης της εποχής, φέρνοντας για πολλά χρόνια πίσω επιστήμονες με υψηλή εκπαίδευση».

eep logo