"Τείχος" στη Βόρεια Θάλασσα για τις μετανάστριες... ρέγγες!

regges

Πρωταπριλιάτικα αστεία παντού

Το τείχος που θέλει να χτίσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό ενέπνευσε το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας που ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή ενός τέτοιου τεράστιου τείχους στη Βόρεια Θάλασσα για να προστατεύσει τις ρέγγες. Μάλιστα, το τείχος αυτό δεν θα στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στην Κοπεγχάγη, αφού σκοπεύει να στείλει τον λογαριασμό στη... Βρετανία.

Το "θαλάσσιο τείχος" φυσικά δεν ήταν παρά το ευφάνταστο πρωταπριλιάτικο αστείο που σκέφθηκε η υπουργός Αλιείας της Δανίας, Έβα Κιερ Χάνσεν.

"Η Δανία κατασκευάζει ένα τείχος στη Βόρεια Θάλασσα, θα το πληρώσουν οι Βρετανοί", γράφει στα αγγλικά η ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι ο στόχος είναι να παραμείνουν οι ρέγγες στα χωρικά ύδατα της Δανίας μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά για να αλιευθούν. Το κόστος θα το επωμιστεί η Βρετανία, επειδή οι δανέζικες ρέγγες μεταναστεύουν προς τα δυτικά και μετά το Brexit το Λονδίνο θα απαγορεύσει το ψάρεμα στα βρετανικά νερά.

"Οι Βρετανοί δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα και θα τους αναγκάσω να πληρώσουν για το τείχος (...) Προφανώς, δεν τους λείπουν τα χρήματα. Για αυτούς, το κόστος ενός τείχους δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό των δαπανών που συνδέονται με το Brexit", προσθέτει, προφανώς αστειεύομενη, η υπουργός.

Εξίσου επίκαιρο ήταν και το πρωταπριλιάτικο αστείο που σκέφθηκε η εταιρεία δημόσιων μεταφορών Wiener Linien της Βιέννης. Ανάρτησε στο διαδίκτυο τη φωτογραφία ενός "διαδρόμου" στο μετρό που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων οι οποίοι "δεν καταφέρνουν να ξεκολλήσουν τα μάτια τους από την οθόνη", ώστε να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους επιβάτες.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αντιλήφθηκαν αμέσως το ψέμα, αλλά τους άρεσε γενικότερα η ιδέα αυτή. "Είναι απλώς ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Σε μερικά χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα", ευχήθηκε στο Twitter ένας επιβάτης του μετρό.

Στο Βέλγιο, γαλλόφωνοι και φλαμανδόφωνοι "έβγαλαν τα μαχαίρια" και συγκρούονται με αφορμή την αλλαγή της ώρας. Η εφημερίδα La Derniere Heure αναβιώνει την "παραδοσιακή" διαμάχη των δύο πλευρών υποστηρίζοντας ότι Φλάνδρα και Βαλονία τώρα διαφωνούν για το αν θα ακολουθήσουν τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα. "Η Φλάνδρα αγωνίζεται για τη χειμερινή ώρα, ενώ η Βαλονία θέλει μόνο τη θερινή. Άραγε, όταν θα είναι μεσημέρι στη Λιέγη, στην Αμβέρσα τα ρολόγια θα δείνουν 13.00;" διερωτάται σοβαρά η εφημερίδα.

Στη Ρουμανία τέλος, το υπουργείο Άμυνας δεν δίστασε να ανακοινώσει μέσω του Facebook ότι επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για όλους. "Εν ευθέτω χρόνω θα ενημερωθούν οι νέοι ηλικίας 20-35 ετών για όλες τις λεπτομέρειες", πρόσθεσε.

Λίγες ώρες αργότερα πάντως, το Βουκουρέστι αυτοδιαψεύστηκε, τονίζοντας ότι ήθελε μόνο να επιστήσει την προσοχή στο πρόβλημα των "ψευδών ειδήσεων" στο διαδίκτυο. "Επαγρυπνείτε! Τα fake news δεν ξεπροβάλουν μόνο την 1η Απριλίου", προειδοποίησε. "Μην αφήνετε τους άλλους να σας επηρεάζουν, επαληθεύστε τις πληροφορίες σας", κατέληξε το υπουργείο.

eep logo