Άνθρωποι έχουν τραυματισθεί από πυρά στην Ουτρέχτη

utrecht pyrovolismoi

Τρεις οι νεκροί και εννέα τραυματίες σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή της πόλης

Στους τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και στους εννέα των τραυματιών από τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι οι άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα από πυρά μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, σύμφωνα με την ανακοίνωσης της αστυνομίας, η οποία ανέπτυξε επιτόπου μια μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως μπορεί να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση

«Πυρά στην πλατεία της 24ης Οκτωβρίου. Πολλές σφαίρες. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης», ανακοίνωσε η αστυνομία με μήνυμα στο Twitter. Διευκρίνισε πως πρόκειται για «πυροβολισμούς μέσα σ' ένα τραμ» και πως έχουν αναπτυχθεί ιατρικά ελικόπτερα.

Η αστυνομία δεν είχε περισσότερες λεπτομέρειες για το επεισόδιο και δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιουστ Λανσάγκε είπε πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.

Η αστυνομία της Ουτρέχτης ανακοίνωσε πως η Πλατεία 24ης Οκτωβρίου, μια στάση του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης, αποκλείσθηκε ενώ επιτόπου βρίσκονται υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας.


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo