«Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»

apostolh 7

To πρώτο στη Βόρεια Ελλάδα

Από την Ανταποδοτική Ανακύκλωση, την «Αποστολή» και τον Δήμο Λαγκαδά

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου, στη Βόρεια Ελλάδα, “Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης”, το οποίο δημιουργήθηκε από το εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και το Δήμο Λαγκαδά.

Σημειώνεται ότι μέσω των δραστηριοτήτων του Πάρκου επιτυγχάνονται πολλοί σημαντικοί περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί σκοποί που αφορούν όλους τους πολίτες, καθόσον το εν λόγω Πάρκο θα το επισκέπτονται μαθητές, εκπαιδευτικοί, νέοι άνθρωποι αλλά και γονείς από όλους τους Δήμους της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, Κωστής Δήμτσας, ο οποίος πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Πάρκου Ανακύκλωσης, δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Λαγκαδά», που είναι μία νέα Δομή για την χώρα μας, η οποία αποτελεί το υπόδειγμα για την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανακύκλωση.
Βλέπω σήμερα εδώ, τόσα παιδιά να αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό την ιδέα της ανακύκλωσης και αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέσω του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», έχει ξεκινήσει μία εξαιρετική συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ενώ μέσα από τις νέες Δράσεις που θα ξεκινήσουμε άμεσα από κοινού, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο τον εμπερίστατο άνθρωπο, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την ανακύκλωση συσκευασιών, διατίθενται για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου μας».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, Παύλος Ραβάνης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, δήλωσε:
«Μετά από δύο έτη εξαιρετικής επιτυχίας από τη λειτουργία του πρώτου, στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, προχωράμε πλέον στην ταχεία επέκταση της σημαντικής αυτής Δομής, που αποτελεί ορόσημο στην πορεία της ανακύκλωσης στη χώρα μας.
Αποτελεί ένα Έργο που εφαρμόζει τις προτεραιότητες του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της χώρας μας.
Επίσης, είναι ιδιαίτερη τιμή μας που με την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου και τη στενή συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ, υλοποιούμε το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσεων με τον τίτλο: ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Άνθρωπος και Περιβάλλον».

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, δήλωσε:
«Εγκαινιάζουμε το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και παράλληλα εγκαινιάζουμε μια καινούρια σχέση, πρωτίστως των παιδιών αλλά και όλων των συμπολιτών μας, με την Ανακύκλωση στην πράξη, με την ανταπόδοση του σεβασμού μας προς το περιβάλλον.
Ο πρότυπος αυτός χώρος θα αποτελέσει ιδανικό προορισμό για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για γονείς και παιδιά, με σκοπό την περιβαλλοντική τους εκπαίδευση και την ενίσχυση της οικολογικής τους συνείδησης. Παράλληλα, θα είναι ένας εναλλακτικός προορισμός ψυχαγωγίας, ανοιχτός σε όλους.
Είμαι περήφανος που ο Δήμος μας είναι ο 1ος Δήμος στην Ελλάδα που αξιοποιεί ένα πρώην στρατόπεδο σε τόσο σύντομο χρόνο και το αποδίδει προς όφελος της τοπικής του κοινωνίας.
Ένα έργο υπερτοπικό, με δυνατότητες περαιτέρω πολιτιστικής αξιοποίησης που θα αποτελέσει πόλο έλξης για κάθε οικογένεια, για τους κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης και όχι μόνο».

eep logo