«Δεν τους σώζουν εκλογικά οι αλχημείες με το επιλεκτικό «σπάσιμο» Δήμων»

katsafados vouli 2

Δήλωση Κ.Κατσαφάδου για το θέμα της διάσπασης τεσσάρων δήμων

Ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς & Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος, σχετικά με το θέμα της διάσπασης τεσσάρων δήμων που φέρνει η Κυβέρνηση, λίγο πριν τις εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου, έχοντας πληροφορίες για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις να σπάσουν συγκεκριμένοι δήμοι για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων, κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, στην οποία έθετα συγκεκριμένα ερωτήματα. Ερωτήματα που ανέδειξαν την έλλειψη μελέτης, τα προβλήματα που θα προέκυπταν από μια τέτοια κίνηση, την τελευταία στιγμή, αλλά και τις σκοπιμότητες που υποκρύπτονταν.
Ο κ. Χαρίτσης ουδέποτε ήρθε να απαντήσει στη Βουλή , προφανώς γιατί ήταν εκτεθειμένος. Αυτό όμως δεν τον εμπόδιζε να κάνει παρασυνάξεις στο Υπουργείο του με βουλευτές και κομματικά στελέχη του Σύριζα για να ‘’κόβουν’’ και να ‘’ράβουν’’ τους Δήμους, όπως τους συμφέρει.
Και ως δια μαγείας οι Δήμοι που επιλέγονται να σπάσουν είναι η Κέρκυρα, που την έχει βουλιάξει μέσα στα σκουπίδια ο εκλεκτός της Κυβέρνησης Δήμαρχος, είναι η Λέσβος, που και πάλι ένας εκλεκτός της Κυβέρνησης Δήμαρχος την έχει μετατρέψει σε αποθήκη παράνομων μεταναστών και προσφύγων, η Κεφαλονιά, όπου ο Σύριζα θεωρεί ότι μπορεί να κρατήσει τη μονοεδρική, καθώς και δήμοι στην Κοζάνη.
Ποιοι το αποφάσισαν αυτό; Ούτε οι πολίτες των τοπικών κοινωνιών ούτε η αυτοδιοίκηση. Το αποφάσισαν οι κομματικοί παράγοντες του Σύριζα.
Το "σπάσιμο" των Δήμων αποφασίζεται εν μία νυκτί, εφαρμόζεται στο πόδι και με πλήρη αδιαφορία για τη διάλυση που θα επέλθει, αφού όταν αναλάβουν οι νέες δημοτικές αρχές ο Σύριζα δεν θα είναι Κυβέρνηση. Αποφασίζεται, ενώ είμαστε δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, γεγονός πρωτοφανές που εγείρει ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών.
Παράλληλα διαρρέει η Τροπολογία, που αν κρίνει κανείς από το περιεχόμενο της, αλλά και τις μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όταν η πολιτική αγυρτεία ταυτίζεται με την κυβερνητική εξουσία, τότε ο μεγάλος χαμένος είναι η αυτοδιοίκηση και η ίδια η Δημοκρατία».

 

eep logo