Το σχέδιό του για την Καλλιθέα παρουσίασε ο Κώστας Ασκούνης

askounis kallithea

Διεκδικεί ξανά τον Δήμο Καλλιθέας

Το σχέδιο και το όραμα του για την Καλλιθέα παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη ο ο Κώστας Ασκούνης στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Ο κ. Ασκούνης άρχισε την ομιλία του, στέλνοντας ένα μήνυμα σ όλους τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως « καμία μάχη δεν είναι χαμένη, όταν δίνεται με πίστη στη ζωή και αποφασιστικότητα για την νίκη».

Επεσήμανε πως ήταν για αυτόν μια απόφαση συνείδησης και ευθύνης όταν πριν από ακριβώς 5 χρόνια και κάτω από δύσκολες προσωπικές συνθήκες, αποφάσισε να παραιτηθεί από τα δημοτικά πράγματα της πόλης. Τόνισε πως επέλεξε να δώσει την προσωπική του «μάχη» με αξιοπρέπεια και ότι σεβάστηκε απόλυτα την ευθύνη που του είχαν αναθέσει οι πολίτες ως Δημάρχου και την ανηφόρα του Γολγοθά, της προσωπικής του μάχης.

Τόνισε με έμφαση πως ποτέ δεν εξαργύρωσε την πορεία στην αυτοδιοίκηση ως Δημάρχου και προέδρου της ΚΕΔΕ για άλλα αξιώματα στην πολιτική ζωή της χώρας. «Ήμουν, είμαι και παραμένω βαθιά αυτοδιοικητικός είπε χαρακτηριστικά».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ασκούνης άσκησε δριμεία κριτική στην σημερινή διοίκηση λέγοντας ότι χάθηκαν 5 χρόνια για την Καλλιθέα αλλά και για την διόγκωση των βασικών προβλημάτων της πόλης όπως η εγκληματικότητα, η καθαριότητα και η υποβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής αναφέροντας μεταξύ άλλων τη διανομή τροφίμων στις γιορτές στους άπορους πολίτες σε δημόσια θέα.

Αυτά τα 5 χρόνια, δήλωσε ο κ. Ασκούνης , ο σημερινός Δήμαρχος δεν έχει να επιδείξει ένα δικό του έργο. Ένα έργο που μελέτησε, δημοπράτησε και υλοποίησε, δηλαδή να έχει την υπογραφή και σφραγίδα της σημερινής διοίκησης. Η πόλη δεν έχει άλλες αντοχές. Όχι άλλος χαμένος χρόνος ήταν το κεντρικό μήνυμα του κ. Ασκούνη. Στην συνέχεια ο κ. Ασκούνης αναφέρθηκε περιληπτικά στα πεπραγμένα κατά την διάρκεια της θητείας του ως Δημάρχου αναφέροντας χαρακτηριστικά τις μεγάλες μάχες που έδωσε για να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη από την κατασκευή του εμβληματικού έργου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπως το Κολυμβητήριο, την παραχώρηση στο Δήμο της Ναυταθλητικής Μαρίνας, τα γήπεδα και άλλων εγκαταστάσεων του Παραλιακού Μετώπου.

Επίσης αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του ρυπογόνου εργοστασίου του ΦΟΙΒΟΥ, στην ΙΖΟΛΑ με τα 11 στρέμματα πάρκου που άλλαξαν την εικόνα των Δυτικών Τζιτζιφιών, στον διπλασιασμό των κοινόχρηστων κοινωφελών χώρων με αγορές οικοπέδων και κτιρίων, στη Δημοτική Πινακοθήκη Σοφία Λασκαρίδη, το μουσείο ΠΕΑΝ, το Κόκκινο Σχολείο, στη διαμόρφωση των χώρων του Ιλισσού από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Ελευθερίου Βενιζέλου – Ταύρου, στη διαμόρφωση των αύλειων χώρων των Ιερών ναών της πόλης , στο κλειστό Γυμναστήριο της Λάμπρου Κατσώνη. Έκλεισε λέγοντας ότι πολύ σημαντικό έργο ήταν η κατάργηση της διπλοβάρδιας στα σχολεία με την κατασκευή 3 Λυκείων, 4 Γυμνασίων, 2 Δημοτικών, 17 Νηπιαγωγείων , την εγκατάσταση και την κατασκευή του ειδικού σχολείου ( Δημοσθένους και Αχιλλέως ) και 3 παιδικών Σταθμών.

Στην συνέχεια ο κ. Ασκούνης επεσήμανε πως σήμερα απαιτείται μια Νέα Προγραμματική συμφωνία, ένα νέο σύγχρονο όραμα και σχέδιο που θα στηρίζεται σε μια νέα πλατειά κοινωνική συμμαχία, που ενώνει και διαπερνά τις παραδοσιακές κομματικές σκοπιμότητες, προκαταλήψεις και αγκυλώσεις για να πάει η πόλη μπροστά και να κοιτάξει ξανά το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα.

Τόνισε πως είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την πόλη και τους ανθρώπους της και όχι μετωπικά σχήματα που διχάζουν τον λαό και είναι καταδικασμένα στην συνείδηση του κόσμου.

eep logo