Πατριάρχης Θεόδωρος: «Η Μεσόγειος, από σήμερα με τα Φώτα, θάλασσα φιλίας, ειρήνης και αγάπης»

patriarxis theodoros peristeri

Μήνυμα του Πατριάρχη από την Αλεξάνδρεια



Μία ευχή για όλον τον κόσμο έκανε σήμερα από την ειδική εξέδρα από όπου έριξε τον Τίμιο Σταυρό στα παγωμένα νερά της Αλεξάνδρειας, κρατώντας το κατάλευκο περιστέρι, ο Πατριάρχης Θεόδωρος:

«Η Μεσόγειος να γίνει από σήμερα με τα Φώτα, θάλασσα φιλίας, ειρήνης και αγάπης, και να επικρατήσει η ειρήνη σε όλους τους λαούς της γης».

Την ευχή αυτή έδωσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, αρχίζοντας να ψέλνει στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας το «Εν Ιορδάνη, βαπτιζομένου Σου, Κύριε…», με τα παιδιά της παροικίας να τολμούν και να ρίχνονται μέσα στα εξαιρετικά παγωμένα φέτος νερά της θάλασσας, και να του φέρνουν τον Τίμιο Σταυρό, κάτω από τα χειροκροτήματα όλης της παροικίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και του Ναυτικού Ομίλου κ. Εδμόνδο Κασιμάτη και με τον ακόλουθο Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας Πλοίαρχο ΠΝ Παρίση Κανούτο να εκπροσωπεί τις διπλωματικές αρχές.

«Χρόνια πολλά και ευλογημένα! Για την Αίγυπτο, την πόρτα της Αφρικής. Για την Ελλάδα του πολιτισμού. Για την Κύπρο μας, για τη δικαιοσύνη… Για σένα, ευλογημένε λαέ της Αιγύπτου», τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, ρίχνοντας τον Τίμιο Σταυρό, και προσθέτοντας:

«Από την ελληνική Αλεξάνδρεια, από αυτή την πόλη του πολιτισμού, της φιλοσοφίας και της αγάπης, δίνουμε ένα μήνυμα αγάπης σε όλους τους λαούς. Και τη βεβαιότητα ότι η ελληνική λαλιά δε θα χαθεί ποτέ από την Αλεξάνδρεια.

Όλες οι μέρες να είναι γεμάτες από φως. Να είναι γεμάτες από το Φως το απρόσιτο, από τον Ιορδάνη ποταμό. Σήμερα, τα πάντα αγάλλονται! Οι ουρανοί, οι πλανήτες, ο κόσμος, μα πάνω από όλα οι πονεμένοι άνθρωποι, οι πρόσφυγες, οι άρρωστοι, οι ταλαιπωρημένοι βλέπουν στον ουρανό μία αχτίδα αγάπης, μία αχτίδα ελπίδας, που δίδει ο εν Ιορδάνη υπό Ιωάννου βαπτισθείς, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.

Χαρά και ευλογία στο ένδοξο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Μας τιμάει η παρουσία σας και εύχομαι στον ελληνικό στρατό να φυλάττει την πατρίδα μας, να φυλάττει Θερμοπύλες, να φυλάττει τους ανθρώπους, ότι η ζωή θα είναι πιο όμορφη όταν μάθουμε να ζούμε εν ειρήνη…

Χρόνια πολλά σε όλους τους λαούς της γης, έτσι ώστε συμφιλιωμένοι σε αυτή τη θάλασσα της αγάπης να βλέπουμε κάθε χρόνο, κάθε ημέρα αισιόδοξα τη ζωή τους στο μέλλον.

Χρόνια πολλά στην Κοινότητά μας. Σε όλους τους Προέδρους, σε όλους όσοι εκπροσωπούν τη μεγάλη Αλεξάνδρεια, υγεία και χαρά.

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και χαρά. Και ο Θεός να είναι πάντα κοντά μας. Αμήν!»

 

eep logo