Αλλληλεγγύη στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου

allhleggyh

Συγκινητική η συμμετοχή σχολείων και φορέων στη συγκέντρωση τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διαθέτει ευρύ δίκτυο δημοτικών κοινωνικών λειτουργιών και δομών (π.χ. τράπεζες τροφίμων, κοινωνικών παντοπωλείων κλπ) που υποστηρίζουν τις οικονομικά ευπαθείς ομάδες της περιοχής. Είναι, όμως, ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι φορείς της πόλης ανταποκρίνονται στα καλέσματά για να συμμετέχουν σε διάφορες κοινωνικές δράσεις, όπως στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο του Πάσχα.
Η συμμετοχή για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών στις ημέρες του Πάσχα ήταν συγκινητική. Όλα τα συγκεντρωθέντα προϊόντα διανεμήθηκαν από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου στους δικαιούχους της Τράπεζας Τροφίμων και Ειδών που λειτουργεί και στις δύο δημοτικές κοινότητες.

Οι σχολικές κοινότητες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση τροφίμων ήταν : Α’ και Β΄ Παιδικός Σταθμός Μοσχάτου, 2ο, 3ο , 5ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου, 1ο Νηπιαγωγείο Ταύρου, 5ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου, 2ο και 3ο Δημοτικό σχολείο Ταύρου, 4ο Δημοτικό σχολείο Ταύρου, 1ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ταύρου, 1ο Λύκειο Μοσχάτου και το ΓΕΛ Ταύρου.

Οι εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν : ΑΣΤΗΡ Α.Ε.Β.Ε, ΔΕΛΤΑ Α.Β.Ε.Ε, ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ Α.Ε, ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΛΙΕΙΑΣ, ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΣΚΑΙ και ATHENS HEART , ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε., ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Κ., FRIESLAND CAMPINA ΕΛΛΑΣ A.E


Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλες και όλους (φορείς, σχολεία, εταιρείες και πρόσωπα) για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα αλληλεγγύης που απευθύναμε για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών τις ημέρες του Πάσχα, με σκοπό τη στήριξη οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης μας.
Το επόμενο διάστημα θα παρασχεθούν δωρεάν γεύματα από τη «Σπιτική Κουζίνα» του Δήμου μας με βάση τον πίνακα των δικαιούχων της Κοινωνικής Υπηρεσίας ενώ σχεδιάζονται σημαντικές πρωτοβουλίες και στον τομέα της ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης.
Σε μια δύσκολη εποχή σαν τη σημερινή η εκδήλωση κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς αποτελεί κρίσιμη παράμετρο που αντιμάχεται τον κοινωνικό αποκλεισμό και συνεισφέρει στην κοινωνική συνοχή».

Pin It

eep logo