Ο ειδικός ακατάσχετος τροφοδότης λογαριασμός των ελεύθερων επαγγελματιών έχει μείνει στις εξαγγελίες!

katasxesi logariasmos

Επιστολή-καταγγελία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νήσων και Νήσων Αιγαίου

 

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νήσων και Νήσων Αιγαίου, βλέποντας ότι, ο ειδικός ακατάσχετος τροφοδότης λογαριασμός των συναδέλφων ελεύθερων επαγγελματιών έχει μείνει στις εξαγγελίες, απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο, κοινοποιώντας και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή, την ακόλουθη επιστολή:

«Βάσει της υπ’ αριθμ. ΔΕΑΦ 1128500ΕΞ2018 Υπουργικής Απόφασης, (ΦΕΚ 3965Β/12.9.2018), η οποία τροποποίησε την ΚΥΑ 45231/20-4-2017 για τη ρύθμιση υποχρέωσης αποδοχής πληρωμών με κάρτα και πιο συγκεκριμένα για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016 για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα πρέπει μέχρι την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, οι δικαιούχοι πληρωμής που ορίζονται στο άρθρο 1 της ΚΥΑ 45231/20-4-2017 να δηλώσουν ηλεκτρονικά τον ή τους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς τους, στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ με τη χρήση των διαπιστευτηρίων που διαθέτουν για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της.
Παρ’ όλες τις εξαγγελίες, και τις δικές σας ακόμα, αλλά και τα αιτήματα όλων των εμπορικών οργανώσεων, ακόμη δεν έχει δοθεί η δυνατότητα κάποιος από αυτούς τους λογαριασμούς να δηλωθεί ως ειδικός ακατάσχετος τροφοδότης λογαριασμός, έτσι ώστε, οι επιχειρήσεις να μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους πληρώνοντας βασικές τους υποχρεώσεις, όπως, ενοίκια, μισθοδοσίες, μη ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τουλάχιστον.
Αυτή η έλλειψη, πέραν της ασφυξίας και της πίεσης που βεβαιωμένα θα προκαλέσει η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των συναδέλφων μας, δημιουργεί και τον κίνδυνο να οδηγηθεί, κατά την γνώμη μας, μεγάλο μέρος της αγοράς στην ανομία, ενισχύοντας την παραοικονομία.
Θεωρώντας το θέμα ιδιαίτερα σημαντικό και εξαιρετικά επείγον, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου ένα δίκαιο αίτημά μας, στο οποίο από τις δηλώσεις σας φαίνεται ότι πιστεύετε και εσείς, να γίνει επιτέλους πραγματικότητα, για το καλό των συναδέλφων μας, του κράτους και της οικονομίας μας γενικότερα.»