«Χτίζοντας Ψυχική Ανθεκτικότητα στα Σχολεία»

psyxikh anthektikothta efivon

Μία σπουδαία ημερίδα για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών

«Χτίζοντας Ψυχική Ανθεκτικότητα στα Σχολεία» – με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής θα διεξαχθεί η σχετική ημερίδα τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, από τις 10.00 έως τις 14.00, στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50, Αθήνα). Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ.) στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Ενδυνάμωση-ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες 2018 - 2019» που υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Η Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ. έχοντας πιστοποιηθεί ως Φορέας Κοινωνικής Φροντίδας από τη Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής έχει αναλάβει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα αναπτυχθεί σε 15 τουλάχιστον σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και θα απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο επίκεντρο είναι η ενίσχυση/ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας τους αλλά και ζητήματα παιδικής και εφηβικής προστασίας μέσα από την προσέγγιση ευπαθών ομάδων. Η παρέμβαση εστιάζει στην αρχική έγκαιρη παρέμβαση και την παραπομπή των ομάδων αυτών στις αρμόδιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.
Για περισσότερες πληροφορίες: https://goo.gl/8yvWHz

eep logo