Ποίηση on the road

040 poihsh on the road

«Ημουν στριμωγμένη στο 040 όταν ξαφνικά άρχισαν να απαγγέλλουν ποίηση»

Την ευκαιρία να απολαύσουν ποίηση μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους θα έχουν όλοι όσοι επιβιβάζονται στο λεωφορείο 040 που κάνει το δρομολόγιο Σύνταγμα- Πειραιάς.

Και δεν μιλάμε για απαγγελία έργων σπουδαίων ποιητών μέσω μεγαφώνων, αλλά για ποιητές που θα απαγγέλουν ποίηση live μέσα στο λεωφορείο.

Η πρώτη «επαφή» των επιβατών με την ποίηση έγινε την Πέμπτη, καθώς η Μαρία Κουλούρη, η Μαργαρίτα Τσουλουχά και ο Νίκος Κουτσοδόντης διάβασαν ποιήματα εν κινήσει, μέσα στο λεωφορείο στη διαδρομή προς Αθήνα, ενώ από την πλευρά του ο Δημήτρης Βασιλάκης αυτοσχεδίασε μουσικά με το σαξόφωνό του.

Έκπληξη προκαλούν μάλιστα τα σχόλια των χρηστών στα social media, καθώς μία γυναίκα έγραψε στο Facebook πως όχι μόνο ήταν από τις πιο ωραίες διαδρομές της ζωής της, αλλά και πως συγκινήθηκε από χαρά.

Επί τη ευκαιρία άκουσε τους ποιητές να απαγγέλλουν με την συνοδεία σαξόφωνου!

Για όσους λάτρεις της ποίησης πάντως ζήλεψαν που δεν πήραν το λεωφορείο 040 χτες, η δράση αυτή πραγματοποιείται κάθε πρώτη του μήνα έως την 1η Μαρτίου 2019 σε Μέσα Μεταφοράς και εμβληματικούς τόπους στον άξονα Αθήνας- Πειραιά.

Στιγμυότυπο από την 1 Οκτωβρίου από τότε δηλαδή που ξεκίνησε και η δράση στα λεωφορεία του 040.Στιγμυότυπο από την 1 Οκτωβρίου από τότε δηλαδή που ξεκίνησε και η δράση στα λεωφορεία του 040.

Τι είναι η Ποίηση on the road;

Σε λεωφορεία, μετρό ή τρένα, σε τοπόσημα της Αθήνας και του Πειραιά, ποιητές, νέοι και παλιότεροι, συνυπάρχουν, συνομιλούν και μας ταξιδεύουν σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της ποιητικής γραφής. Πρόκειται για μια σύμπραξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τη στήριξη των εταιριών Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) και Οδικές
Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), η οποία περιλαμβάνει σειρά δρώμενων, ποιητικών αναγνώσεων και συζητήσεων, όπως είχε ανακοινωθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, σε κοινή Συνέντευξη Τύπου τον Ιούνιο 2018.

Οι δημόσιες αναγνώσεις γίνονται κάθε πρώτη του μηνός, από 1ης Οκτωβρίου 2018 έως 1η Μαρτίου 2019, σε Μέσα Μεταφοράς και εμβληματικούς τόπους στον άξονα Αθήνας- Πειραιά. Κάθε πρώτη Παρασκευή του ίδιου μήνα οι ποιητές συζητούν παρουσία κοινού στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Συντονιστής είναι ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Η δράση έχει ήδη ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2018 με τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο και νεότερους ποιητές, καθώς και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων στο Μετρό του Συντάγματος και συνεχίστηκε με συζήτηση για την Ποίηση και το σώμα, στις 12 Οκτωβρίου στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Πηγή: iefimerida.gr

Pin It

eep logo