Η γεύση πιάνει «Limani» στη Νέα Υόρκη!

limani restaurant

Ελληνική κουζίνα σε Μανχάταν και Λονγκ Άιλαντ

Οχι σε ένα, αλλά σε δύο «λιμάνια» της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στο Μανχάταν από το 2014 και στο Λονγκ Αϊλαντ από το 2008, μπορεί να συναντήσει κανείς ελληνικές παραδοσιακές και θαλασσινές γεύσεις, σημειώνει ο γενικός διευθυντής του ελληνικού εστιατορίου «Limani» στο Μανχάταν, Franco Sukaj, μιλώντας στον «Ε.Κ.» για την 15ετή εμπειρία του στον χώρο της εστίασης, αναφερόμενος ειδικά στο «Limani».

Η επωνυμία του εστιατορίου «Limani» φαινόταν πολύ κατάλληλη, είπε ο Franco Sukaj, καθώς, όπως διευκρίνισε, το συγκεκριμένο εστιατόριο προσφέρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και πολλές θαλασσινές σπεσιαλιτέ για όλους, για ολόκληρη την οικογένεια, την παρέα ή ακόμα για τη διοργάνωση ενός επαγγελματικού δείπνου, γάμου ή γενεθλίων.

Στο «Limani», όπως είπε, στο επίκεντρο του μενού είναι η ελληνική κουζίνα, τονίζοντας ότι χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά και θαλασσινά από τη Δυτική Ακτή, τα οποία ετοιμάζουν ειδικά σε παραδοσιακό ελληνικό ύφος: «Τα συστατικά μας είναι το παν. Χρησιμοποιούμε μόνο τις πιο λαχταριστές γεύσεις, φυσικά συστατικά και καρυκεύματα που ομορφαίνουν τα πιάτα και εντυπωσιάζουν γευστικά».

Ορισμένα από τα πιο περιζήτητα πιάτα ανέφερε ότι είναι το κολοκύθι και το χταπόδι, το οποίο είναι και η σπεσιαλιτέ του συγκεκριμένου εστιατορίου. Εξήγησε επίσης, ότι πολλοί από τους πελάτες τους είναι ελληνικής καταγωγής, ωστόσο, όπως είπε, άλλοι που δεν είναι, επισκέφθηκαν την Ελλάδα και λένε ότι ερωτεύθηκαν το ελληνικό φαγητό.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερα προϊόντα, συχνά «ανακαλύπτουν» εξαιρετικές ποικιλίες σε ψάρι, οι οποίες δεν αναφέρονται στον κατάλογο, ορισμένα από τα οποία γίνονται σε κρούστα από θαλασσινό αλάτι, άλλα ψητά σε φούρνο ή απλά ψητά.

Ο σεφ και η εξυπηρέτηση πελατών είναι εξέχουσας σημασίας για το «Limani», τόνισε, επισημαίνοντας ότι κάθε πελάτης, μετά την επίσκεψή του στο «Limani», θα θυμάται το φιλόξενο προσωπικό και την πεντάστερη, ποιοτική εξυπηρέτηση, απολαμβάνοντας το κάθε πιάτο ξεχωριστά. Εξάλλου, όπως υποστήριξε, το πιο απαιτητικό μέρος της δουλειάς τους είναι να προσπαθούν να ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών.

«Παραμένουμε πιστοί στις ρίζες και τις παραδόσεις μας. Οταν έρχεστε στο ‘Limani’, αισθάνεστε σαν να μεταφέρεστε στην Ελλάδα», κατέληξε.

ekirikas.com

 

 

eep logo