Τρίτος λαϊκός αγώνας δρόμου μνήμης και τιμής ΜΠΛΟΚ 15

block15 agonas dromou

Εκκίνηση από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου το πρωί της Κυριακής 21 Οκτωβρίου 

Τον τρίτο λαϊκό αγώνα δρόμου μνήμης και τιμής ΜΠΛΟΚ 15, (στρατόπεδο Χαϊδαρίου-Σκοπευτήριο Καισαριανής), μήκους 14,1 χιλιομέτρων, συνδιοργανώνουν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Περιφέρεια Αττικής, αύριο, Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Ο αγώνας δρόμου εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων «Η Αθήνα ελεύθερη», με αφορμή την 74η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 12 Οκτωβρίου 1944.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:00, μπροστά από το κτίριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του στρατοπέδου Χαϊδαρίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α'» (ΣΔΒ) και ο τερματισμός θα γίνει στον τόπο εκτελέσεων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης), ακολουθώντας τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους μελλοθανάτους αγωνιστές.

Οι δρομείς θα είναι φορείς των μηνυμάτων που πετούσαν από τα γερμανικά καμιόνια οι μελλοθάνατοι, καθώς στη φανέλα τους -μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους- θα είναι τυπωμένα μηνύματα των αγωνιστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Δηλώσεις συμμετοχής (για όσους δεν πρόλαβαν να το κάνουν μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας) θα υποβάλλονται έως και το πρωί της Κυριακής 21 Οκτωβρίου, στον χώρο εκκίνησης στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

Τόσο η τελετή έναρξης του αγώνα στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου όσο και η τελετή απονομών στο Σκοπευτήριο Καισαριανής θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

 

 

ETEKA_Desktop

eep logo