Μια ανεμογεννήτρια για να «εκπαιδεύονται» τα παιδιά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Lego Vestas Wind Turbine

H Vestas και η Lego παρουσίασαν την Vestas Wind Turbine - ένα παιχνίδι "επένδυση" στην γενιά του μέλλοντος

Η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό επικινδυνότητας, οι σχετικές προβλέψεις είναι τόσο δυσοίωνες, η απραξία του ανθρώπινου είδους είναι παροιμιώδης, που είναι καλοδεχούμενες οι όποιες πρωτοβουλίες στοχεύουν να «εκπαιδεύσουν» τις καινούργιες γενιές στη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Να συνηθίσουν αυτές σε ένα ολοκαίνουργιο life style, που θα σέβεται και αγαπά το σπίτι του ανθρώπου, το διαστημόπλοιο «ΓΗ».

Χαρά μεγάλη γεννά ένα καινούργιο παιδικό παιχνίδι, η Vestas Wind Turbine. Μια ανεμογεννήτρια, ύψους 91 εκατοστών, που λειτουργεί πλήρως, με προσαρμοζόμενα πτερύγια, προβολείς για να προειδοποιεί αεροσκάφη, και αυτόματη κίνηση. Μπορείτε να την κατασκευάσετε με τα 826 κυβάκια LEGO που θα βρείτε στο κουτί. Και συνοδεύεται από ένα μικροσκοπικό κόκκινο σπιτάκι, τρεις μικρές φιγούρες υπαλλήλων της Vestas που συντηρούν την ανεμογεννήτρια, ακόμη και ένα σκυλάκι.

Είναι συνεργασία της δανέζικης εταιρείας ενέργειας Vestas (με προσανατολισμό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) και της επίσης δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών LEGO. Το «παιχνίδι» ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Climate Week της Νέας Υόρκης. Και τα κυβάκια είναι από πλαστικό με βάση φυτικές ίνες. Ο Τιμ Μπρουκς, αντιπρόεδρος Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας στη LEGO, δηλώνει ότι ο όμιλος ελπίζει ότι έως το 2025 οι συσκευασίες των προϊόντων της εταιρείας θα είναι αποκλειστικά από βιώσιμα υλικά και έως το 2030 το ίδιο θα είναι και τα ίδια τα προϊόντα.

«Προσπαθούμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, και έχουμε δεσμευθεί για κλιματικές δράσεις και για χρήση βιώσιμων υλικών στα προϊόντα και τις συσκευασίες. Η ανεμογεννήτρια είναι τα πρώτα βήματά μας στην κατεύθυνση της υλοποίησης αυτών των φιλοδοξιών μας και ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσει αυτούς που χτίζουν να μάθουν για την ανανεώσιμη ενέργεια» τόνισε ο Μπρουκς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo