«Βουτιά στον Ωκεανό»

voutia ston okeano

Το νέο Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της HELMEPA



H HELMEPA έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA», του σχολικού έτους 2018-2019, με τίτλο «Βουτιά στον Ωκεανό».

Το νέο πρόγραμμα περιγράφεται και υλοποιείται μέσω της ιστοσελίδας https://helmepajunior.wordpress.com/ και είναι εμπνευσμένο από το Στόχο 14 της Agenda 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με θέμα «η Ζωή κάτω από την Επιφάνεια της Θάλασσας». Σκοπός του είναι να ενημερώσει και δραστηριοποιήσει τη νέα γενιά για την προστασία του θαλάσσιου κόσμου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και διεξαγωγή Πανελλαδικού Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής.

Έγκριση έλαβε επίσης και η λειτουργία των 2 μόνιμων περιβαλλοντικών Εκθέσεων της HELMEPA που φιλοξενούνται στο κτίριο Ceres στον Πειραιά και στην Costamare Shipping Company SA στο Παλαιό Φάληρο. Τις Εκθέσεις επισκέπτονται σε καθημερινή βάση μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων Αθήνας και Πειραιά, με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Τις δαπάνες μετακίνησης των Δημοσίων σχολείων καλύπτει η HELMEPA ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, επιστημονικά στελέχη της HELMEPA ενημερώνουν τους μαθητές για τη σημασία των ωκεανών και θαλασσών στη ζωή μας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από την ανθρώπινη αμέλεια και αδιαφορία. Ακόμη, συνδυάζοντας το παιχνίδι με τη μάθηση, «καθαρίζουν» μια εικονική παραλία μαθαίνοντας το χρόνο διάλυσης των διαφορετικών υλικών στη θάλασσα και παρακολουθούν ενημερωτική ταινία. Οι μεγαλύτεροι μαθητές έρχονται σε επαφή και με τον κόσμο της ναυτιλίας ενώ τέλος περιηγούνται σε διαδραστικό πρόγραμμα υπολογιστών με χρήσιμες πληροφορίες για τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα παραπάνω προγράμματα Εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της HELMEPA: τ/φ 210-9343088 (Δευτέρα-Παρασκευή, 09.00–17.00) και email helmepajunior@helmepajunior.gr.

eep logo