Ο Κωστής Δήμτσας στη Μονή Μεγίστης Λαύρας

dhmtsas agio oros 250818

Θερμή υποδοχή για τον νέο πολιτικό διοικητή της Αθωνικής Πολιτείας

Θερμής υποδοχής έτυχε ο νέος πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δήμτσας, στη Μονή Μεγίστης Λαύρας, την πρώτη στην ιεραρχία των Ιερών Μονών της Αθωνικής Πολιτείας.

«Με αισθήματα χαράς και πνευματικής αγαλλίασης σύσσωμη η αδελφότητα της Ιεράς Μονής υποδέχεται σήμερα στο Καθολικό της πρώτης τη τάξει αθωνικής Ιεράς Μονής τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους», είπε ο καθηγούμενος Πρόδρομος καλωσορίζοντάς τον και πρόσθεσε: «Δεόμεθα, εξοχώτατε κύριε διοικητά, προς τον δοτήρα πάντων των αγαθών Κύριον και την Προστάτιδα του Ιερού ημών τόπου, Κυρίαν Θεοτόκον Οικονόμισσαν τε και Κουκουζέλισσαν, όπως ευλογούν πλουσίως το υμέτερον έργον και αναδείξουν την υμετέραν αξίαν εν τη πηδαλιουχήσει της νοητής νηός της πολιτικής διοικήσεως του Αγιωνύμου Όρους».

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Δήμτσας εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για την υποδοχή που του επιφύλαξε η αδελφότητα και τόνισε: «Ειλικρινά, ευελπιστώ σε μια επιτυχή και καρποφόρο διακονία στον Ιερό τούτο Τόπο και στα Ιερά Καθιδρύματά Του, εν πνεύματι ανυπόκριτης αγάπης, αλληλοσεβασμού, καλής πίστεως, αγαστής συνεργασίας και συνεννοήσεως μεταξύ ημών.

Να είστε βέβαιοι ότι στέκομαι δίπλα σας με πολύ σεβασμό, αγάπη και διάθεση προσφοράς και διακονίας, πιστεύω δε ότι και εσείς θα με στηρίξετε καλή τη πίστει επ' αγαθώ του Ιερού Τόπου Σας, ο οποίος τυγχάνει καύχημα της Πίστεως και του Γένους, ‘'πολυτίμητον τζιβαιρικόν'', στήριγμα και κάστρον απόρθητον υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού σε καιρούς χαλεπούς», συμπλήρωσε.

Ο Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο οποίος ξεκίνησε τις επισκέψεις του στα Μοναστήρια της Αθωνικής Πολιτείας από την ιστορική Μονή, ανέφερε ότι μελετά τα ζητήματα της Αθωνικής Πολιτείας και ενημερώνεται για τις ανάγκες, τις αγωνίες, τις προκλήσεις, αλλά και τα δίκαια αιτήματα της Ιεράς Κοινότητας.

eep logo