Πολύνεκρη τραγωδία στην Ιταλία

genoa katarefsh gefyras

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα

Ο υπουργός Εσωτερικών κι αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι περίπου 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, καταγγέλλοντας μια «απαράδεκτη καταστροφή».

Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της Λιγουρίας Τζιοβάνι Τότι προειδοποίησε ότι ο αριθμός νεκρών σίγουρα θα αυξηθεί «σημαντικά».

«Ευχαριστώ τους πυροσβέστες, τους επαγγελματίες διασώστες και τους εθελοντές που επιχειρούν στο σημείο από το πρώτο λεπτό και παραμένουν εκεί σκάβοντας και σώζοντας ζωές. Δυστυχώς, υπάρχουν επιβεβαιωμένοι νεκροί και πολλοί σοβαρά τραυματίες» δήλωσε ο Σαλβίνι σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από την Κατάνια, στη Σικελία.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «δεσμεύεται ενώπιον των Ιταλών να φθάσει έως το τέλος για να καθοριστούν οι ευθύνες της απαράδεκτης καταστροφής διότι δεν είναι δυνατό να εργάζεται κανείς και να πεθαίνει με αυτόν τον τρόπο εν έτη 2018».

«Από αυτήν τη γέφυρα έχω περάσει εκατοντάδες φορές, θα κάνω τα πάντα για να έχουμε στα χέρια μας τα ονόματα των υπεύθυνων. Είναι απαράδεκτο να πεθαίνει κανείς με αυτόν τον τρόπο στην Ιταλία» υπογράμμισε ο Σαλβίνι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo