Στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί!

mitretodis kouklatzis

Αλ.Τσίπρας: Πράξη δικαιοσύνης!

Στην Ελλάδα βρίσκονται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που παραλήφθηκαν από το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και μεταφέρθηκαν ξημερώματα στην Αθήνα. Νωρίτερα, τουρκικό δικαστήριο είχε αφήσει ελεύθερους τους δύο έλληνες στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη εν αναμονή της δίκης τους, όπως πρώτο μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια θετική εξέλιξη, αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί το εάν οι δύο στρατιωτικοί θα παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι να οριστεί και να εκδικαστεί η υπόθεσή τους (πότε άραγε;) ή εάν θα αφεθούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ενώ θα παραμένουν υπόδικοι στην Τουρκία.

 

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.
Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.
Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά.