Α.Ευθυμίου: Συγχαρητήρια στους εθελοντές

efthymiou andreas

Μήνυμα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου σε όσους βοήθησαν τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική!

Αυτές τις δύσκολες ημέρες για την Αττική μας με τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις τραγικές τους συνέπειες, αισθάνομαι την ανάγκη για άλλη μία φορά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους εθελοντές που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που χτυπήθηκαν σκληρά.

Μέσα στο κλίμα της θλίψης και των αμέτρητων «γιατί» ο αγώνας των εθελοντών στο πλευρό των πυροσβεστών και των άλλων Σωμάτων, αποτελεί για όλους μας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Ιδιαίτερα θέλω να σταθώ σε όλους τους συμπολίτες μας που από την πρώτη στιγμή έτρεξαν να βοηθήσουν, άλλοι στα σημεία των καταστροφών, άλλοι με την προσφορά τους σε είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα που συγκεντρώθηκαν για την ανακούφιση των πληγέντων, άλλοι προσφέροντας αίμα για τους τραυματίες και άλλοι μέσω της επαγγελματικής τους ιδιότητας. Είναι η δική τους συγκινητική στήριξη, η δική τους θέληση και προσφορά που μας δίνει δύναμη να αγωνιστούμε ακόμα πιο έντονα προκειμένου να μπορέσουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται σκληρά.

Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν και στην εθελοντική ομάδα της RSF Hellas η οποία από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε με το ασθενοφόρο της για παροχή Α΄ Βοηθειών στην Κινέτα και στην Ραφήνα και με την ομάδα των πεζοπόρων τους στη συνέχεια για αναζήτηση αγνοουμένων.

Η στήριξη όλων των φορέων και συλλόγων της πόλης μας δημιούργησε τη δική της αλυσίδα αλληλεγγύης. Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω και για τον Εμπορικό Σύλλογο Μοσχάτου και την δική του επιτυχημένη και άμεση επέμβαση για στήριξη των πληγέντων, για τις παραγωγικές δυνάμεις του Ταύρου που προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης, όπως και τους εργαζόμενους του Δήμου μας, στην Κοινωνική μας Υπηρεσία και την αιρετή Διοίκηση, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εργάσθηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται με επιμονή προκειμένου να συνδράμουν τις πληγείσες περιοχές.

Με τη στήριξη όλων μας, με συνεχή αγώνα και στοχευμένες δράσεις ανακούφισης των πληγέντων, μπορούμε να αποδείξουμε έμπρακτα ότι δεν στεκόμαστε στα λόγια. Στηρίζουμε όλοι μαζί με πράξεις που έχουν διάρκεια τους συνανθρώπους μας. Μαζί με την προσφορά, καλώ όλους τους αρμόδιους φορείς να εργασθούν και να συνεργασθούν αρμονικά προκειμένου να μη χρειαστεί η Ελλάδα μας να αντιμετωπίσει ξανά μία τέτοια τραγική κατάσταση. Τώρα είναι ώρα για πρόβλεψη και σχεδιασμό και όχι για εφησυχασμό.

 

eep logo