Έξυπνα μυστικά ομορφιάς για την παραλία

gynaika paralia

 Για να αποφύγετα προβλήματα και να λάμπετε στην παραλία

Αν ανήκετε σε εκείνες που πετάνε μία πετσέτα στην τσάντα και φεύγουν με το μαλλί κάγκελο για παραλία, μπορεί να κάνετε καλά, δικαίωμά σας, αλλά υπάρχουν και έξυπνα τρικ για την παραλία:

  • Καταρχήν μην φοράτε άρωμα που να περιέχει οινόπνευμα, γιατί αυτό είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει στο δέρμα σας αντιαισθητικές κηλίδες.
  • Προτιμήστε alcohol-free αρώματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και είναι ειδικά γι' αυτές τις περιπτώσεις.
  • Για την επίτευξη ενός ομοιόμορφου χρώματος, χωρίς αντιαισθητικές κηλίδες, απαιτείται λεία επιδερμίδα. Γι' αυτό, αν ακόμα δεν έχετε ξεκινήσει τα μπάνια προλαβαίνετε να κάνετε πριν ένα πίλινγκ.
  • Τα νύχια αφυδατώνονται σημαντικά στην δυνατή ηλιακή ακτινοβολία. Η μοναδική λύση είναι να τα περιποιηθούμε με θρεπτικά έλαια. Κάντε μασάζ στα δάχτυλα και τα νύχια σας με υδατική κρέμα ή body oil για να μαλακώσουν και να μπορείτε να απομακρύνετε ευκολότερα τις παρανυχίδες, και περάστε τα με μία ωραία βάση πριν τα βάψετε.
  • Μην κάνετε ποτέ αποτρίχωση λίγο πριν πάτε στην παραλία, αλλά μια με δυο μέρες πριν, για να δώσετε χρόνο στην επιδερμίδα σας να ηρεμήσει.
  • Αποφύγετε ακόμα να κάνετε μπάνιο σε πισίνα τρεις με πέντε μέρες μετά την αποτρίχωση, γιατί το χλώριο ερεθίζει περισσότερο το ήδη ευαίσθητο δέρμα.
  • Αν αισθάνεστε ότι το κεφάλι σας ασφυκτιά και δεν αναπνέει με τα ψάθινα καπέλα και τα πάνινα τζόκεϊ, τότε προτιμήστε να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο με μια μπαντάνα ή ένα φουλάρι. Για κοκαλάκια και λαστιχάκια μαλλιών, προτιμότερο είναι να χρησιμοποιείτε αυτά που δεν τραβάνε πολύ και σπάνε τις τρίχες. Σε γενικές γραμμές πάντως, να ξέρετε ότι δείχνετε πιο περιποιημένη με μαζεμένα μαλλιά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)