Πολύνεκρο δυστύχημα στην Τουρκία

train turkey

24 νεκροί και 73 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τραίνου στην περιοχή Τεκιρντάγκ λόγω σφοδρής βροχόπτωσης

Στους 24 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Τεκίρντα, στη βορειοδυτική Τουρκία, γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ρετζέπ Ακντά.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στον τόπο του δυστυχήματος, διευκρίνισε ο Ακντά, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η αμαξοστοιχία, με περίπου 360 επιβάτες, είχε ξεκινήσει από το Καπίκουλε, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, και μετέβαινε στην Κωνσταντινούπολη όταν έξι από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν, κοντά στο χωριό Σαριλάρ. 

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο εκτροχιασμός του τραίνου σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση.

Το τραίνο μετέφερε 362 επιβάτες και ερχόταν από το Καπίκουλε, στα βουλγαρικά σύνορα, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη όταν έξι από τα βαγόνια του εκτροχιάστηκαν. Περισσότερα από 100 ασθενοφόρα έχουν φθάσει στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με το TRT Haber.

"Μια προαστιακή αμαξοστοιχία είχε ένα ατύχημα ... που οφείλετο σε εκτροχιασμό. Δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες", αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο τοπικός κυβερνήτης της επαρχίας Τεκιρντάγκ, που βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, απέδωσε τον εκτροχιασμό στη σφοδρή βροχόπτωση και στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. "Τα ελικόπτερα-ασθενοφόρα που διαθέτουμε έφτασαν στην περιοχή. Πολλοί από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν από το σημείο του δυστυχήματος", δήλωσε ο Μεχμέτ Τζεϊλάν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo