Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναχρηματοδότησης των ΕΛΠΕ

elpe 4

Επάρκεια κεφαλαίων για δύο χρόνια με νέα δάνεια ύψους 900 εκατ. ευρώ

 

Η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. ανακοίνωσε ότι ο Όμιλος ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού και, ταυτόχρονα, προέβη στη σύναψη νέων δανείων συνολικού ύψους περίπου €900 εκατ., εξέλιξη που διασφαλίζει την επάρκεια κεφαλαίων για τις λειτουργικές και επενδυτικές ανάγκες του στα επόμενα δύο χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος αναχρηματοδότησε υφιστάμενο κοινοπρακτικό δάνειο, με ταυτόχρονη αύξηση του ποσού σε €400 εκατ., πενταετούς διάρκειας, με συμμετοχή Ελληνικών και ξένων τραπεζών.
Επίσης, προέβη στη σύναψη νέου κοινοπρακτικού δανείου τριετούς διάρκειας, ύψους $250 εκατομμυρίων.
Σημειώνεται ότι, εντός του Α’ εξαμήνου 2018 υπεγράφη και η αναχρηματοδότηση κοινοπρακτικού δανείου τριετούς διάρκειας, με ταυτόχρονη αύξηση του ύψους του δανείου κατά €100 εκατ., σε συνολικά €300 εκατομμύρια.

Τα δάνεια έχουν βελτιωμένους όρους χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένου του σημαντικά μειωμένου κόστους δανεισμού που αναμένεται να έχει θετική επίπτωση στην κερδοφορία του Ομίλου. Ταυτόχρονα, επιτεύχθηκε η αύξηση της μέσης διάρκειας των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου. Τα δάνεια έχουν τη μορφή ανακυκλούμενης πίστωσης, γεγονός που παρέχει ευελιξία στη διαχείριση.

Η ζήτηση για συμμετοχή από τράπεζες ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του ελληνικού και διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος στον Όμιλο ΕΛΠΕ.

eep logo