ΟΕΣΑΟΝΝΑ: Η αγορά δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον Κυριακές, ούτε επιπλέον εκπτώσεις

sotiros agora peiraia

«Η πράξη ακυρώνει μια αχρείαστη διάταξη»

Δεδομένου του υφιστάμενου πλαισίου για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μεγάλες περιοχές εμβέλειας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου (Δήμος Αθηναίων, κέντρο Πειραιά, Καλλιθέας, Γλυφάδας, ορισμένοι παραλιακοί Δήμοι και οι χώροι πέριξ του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος») θα έχουν και φέτος την δυνατότητα λειτουργίας των τοπικών αγορών τους, τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο.

Είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος αυτή η δυνατότητα θα παραμείνει απλή δυνατότητα. Η αγορά δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον Κυριακές, ούτε επιπλέον εκπτώσεις. Η διόγκωση όλων αυτών των θεσμών, που είναι πλέον απελευθερωμένοι, έχει στην πορεία του χρόνου αποδειχτεί άχρηστη. Το εμπόριο χρειάζεται περισσότερη ρευστότητα και κατανάλωση, ενώ ο καταναλωτής χρήματα στην τσέπη του.

Στην περσινή περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου στις συγκεκριμένες περιοχές, η συντριπτική πλειοψηφία τόσο των συναδέλφων μας, όσο και των καταναλωτών, αδιαφόρησαν παντελώς, καθώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ούτε τα μαγαζιά άνοιξαν, ούτε οι καταναλωτές κινήθηκαν στην αγορά.
Ήμασταν σίγουροι εξαρχής, ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα είχε καμία χρησιμότητα, ενώ υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η υπόθεση έχει ήδη εκδικαστεί.

Περιμένοντας λοιπόν και την σχετική απόφαση του ΣτΕ, διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά ότι, έμποροι και καταναλωτές, αδιαφορούμε για την δυνατότητα που δίνεται για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στο συγκεκριμένο μέτρο, που έτσι και αλλιώς καταργείται στην πράξη.