Πάσχα και διατροφικές υπερβολές: Η επόμενη μέρα

zygaria

Οι διατροφικές υπερβολές του Πάσχα, άφησαν τα ίχνη τους στη... ζυγαριά σας! Μην χρονοτριβείτε, λάβετε μέτρα! 

Από την επόμενη κιόλας ημέρα επανόδου στην ...πραγματική ζωή, ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό για να ενεργοποιήσετε τις καύσεις του οργανισμού. Προτιμήστε για πρωινό γάλα με δημητριακά, τοστ με άπαχο τυρί και γαλόπουλα, χυμό πορτοκαλιού με φρυγανιές και μέλι.

Αυξήστε την άσκηση σας, προσθέτοντας κίνηση στην καθημερινή φυσική δραστηριότητά σας, αλλά χωρίς υπερβολές. Ακραίες διαδικασίες, αυστηρές δίαιτες και υπερβολές όσον αφορά στην άσκηση δεν έχουν αποτέλεσμα και επιπλέον παραπέμπουν σε αυτοβασανισμό και τιμωρία.

Η μέτριας έντασης γυμναστική θα σας βοηθήσει στην καύση του λίπους και θα βελτιώσει τη φυσική σας κατάσταση. Επιπλέον, η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, θα σας βοηθήσει να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γίνετε λίγο πιο αυστηροί στις διατροφικές σας επιλογές. Τα γλυκά, οι ξηροί καρποί, τα πατατάκια, αλλά και τα λιπαρά φαγητά και τα αλλαντικά, καλό θα είναι να μπουν στο...περιθώριο. Καταναλώστε, σε εβδομαδιαία βάση 1 - 2 φορές ψάρι, 2 - 3 φορές όσπρια και λαδερά, 1 - 3 φορές άπαχο κρέας. Ξεκινήστε κάθε γεύμα σας με ένα βαθύ πιάτο σαλάτα.

Περιορίστε σταδιακά τις πολύ μεγάλες ποσότητες φαγητού που καταναλώνατε την περίοδο των γιορτών.

Φροντίστε να μην αφήνετε το στομάχι σας άδειο αλλά να καταναλώνετε συχνά και μικρά γεύματα (φρούτα, γιαούρτι, μια φρυγανιά με λίγο άπαχο τυρί κτλ), για να κρατάτε σε εγρήγορση τον μεταβολισμό σας.

Πίνετε τουλάχιστον 1½ λίτρο νερό, την ημέρα.

Επικεντρωθείτε στη δουλειά, στα χόμπι και ό,τι γενικά σας ευχαριστεί, ώστε να «διώξετε» από το μυαλό σας το φαγητό.

Πηγή: stogiatro.gr

eep logo