Η Επόμενη Ευρώπη: 20 κείμενα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη θέση της Ελλάδας σε αυτή

EU GREECE 01

Το νέο βιβλίο της διαΝΕΟσις σκιαγραφεί τον ρόλο που θα κληθεί να παίξει η Ελλάδα για το μέλλον της ΕΕ

Ποιες είναι οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, και πώς θα διαμορφώσουν τη μελλοντική της εξέλιξη; Ποια θέση θα έχει η Ελλάδα σ’ αυτό το μέλλον;

Το νέο βιβλίο των εκδόσεων της διαΝΕΟσις "Η Επόμενη Ευρώπη: 20 κείμενα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τη θέση της Ελλάδας σε αυτή", επιχειρεί να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα και να δώσει στον αναγνώστη την πληρέστερη δυνατή εικόνα αναφορικά με τις μελλοντικές προκλήσεις και προοπτικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σκιαγραφώντας τον ρόλο που θα κληθεί να παίξει η Ελλάδα στο πλαίσιο αυτό.

Το βιβλίο συγκεντρώνει 20 κείμενα συγγραφέων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τους θεσμούς και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, μέσα από την ιδιότητα ή τις ιδιότητές τους. Σε αυτούς συγκαταλέγονται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (και πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου), δύο νυν και δύο πρώην επίτροποι, επτά Έλληνες ακαδημαϊκοί και αναλυτές, πέντε πρόεδροι ευρωπαϊκών οργανισμών, think-tanks και συνδέσμων, ένας πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τρεις πρώην ευρωβουλευτές, δύο στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επτά πρώην υπουργοί.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχουν: Ζ.Κ Γιουνκέρ, Π.Μοσκοβισί, Δ.Αβραμόπουλος, Λ.Τσούκαλης, Α.Διαμαντοπούλου, Π.Καρβούνης, Γ.Ντάσης, 'Ε.Μαρτσεγκάλια, Π.Κ.Ιωακειμίδης, Π.Σακελλάρης, Μπ.Ποτιέ, Ξ.Γιαταγάνας, Γ.Παγουλάτος, Γ.Στ.Πρεβελάκης, Θ.Ντόκος, Μ. Δαμανάκη, Α.Τριφύλλης, Μ.Γιαννάκου, Χ.Γκ.Πέτερινγκ και Π.Ευθυμίου.

 

eep logo