Υλοποίηση δράσεων πολιτικής προστασίας στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

synantisiPyrosvestikisPolProstasia

Συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για σειρά δράσεων στις κοινωνικές δομές του Δήμου

 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, πραγματοποίησε στο γραφείο του συνάντηση με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά-Αρχιπύραρχο, Ιωάννη Σταμούλη και με τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πειραιά, κ. Πέτρο Αλάμαρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία και τη συνεργασία Δήμου και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τέθηκε από κοινού το πλαίσιο για μία σειρά δράσεων πολιτικής προστασίας οι οποίες περιλαμβάνουν ανοιχτές συναντήσεις που θα υλοποιηθούν από τη νέα σχολική χρονιά. Οι συναντήσεις και οι δράσεις αυτές αφορούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, τους παιδικούς μας σταθμούς, τα μέλη των ΚΑΠΗ μας και γενικότερα τις κοινωνικές δομές του Δήμου και φυσικά τους πολίτες. Σε αυτές θα τεθούν κρίσιμα και χρήσιμα ζητήματα πολιτικής προστασίας που μπορεί να αποδειχτούν σωτήρια, όχι μόνο στις καθημερινές πρακτικές, αλλά και για την ίδια μας τη ζωή.

Τέλος, με πρωτοβουλία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και με αφορμή τα 20 χρόνια από το θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Αρχιπυροσβέστη Σπυρόπουλου στο Μοσχάτο στις 24η Απριλίου πραγματοποιήθηκε μία σεμνή τελετή, στη συμβολή των οδών Αρχιπυροσβέστη Σπυρόπουλου και Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του Αρχιπυροσβέστη σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Συναντηθήκαμε στο γραφείο μου με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά-Αρχιπύραρχο, Ιωάννη Σταμούλη και με τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πειραιά, κ. Πέτρο Αλάμαρα για να συζητήσουμε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Η θετική βούληση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πραγματοποίηση από κοινού δράσεων θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην ενημέρωση των πολιτών μας, των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών μας και των συμπολιτών μας που συμμετέχουν στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας».

eep logo