Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Καταγγελία δολοφονικής επίθεσης σε αδέσποτα ζώα

koutavi matakia

Η Δημοτική Αρχή υποβάλει μήνυση για το τραγικό περιστατικό

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση που πραγματοποίησε ασυνείδητος με την τοποθέτηση θανάσιμου υλικού σε ιδιωτικό οικόπεδο που βρίσκεται στην Πλωμαρίου και Ιλισού στο Μοσχάτο, την Πέμπτη 22/3/18 το ξημέρωμα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δηλητηρίαση και το θάνατο αδέσποτων ζώων!

Από την πρώτη στιγμή που η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε για το τραγικό γεγονός ξεκίνησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όχι μόνο για να βρεθεί ο ένοχος, αλλά και για να μην κινδυνέψουν άλλα ζώα. Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φελλάς, υπεύθυνος φροντίδας αδέσποτων ζώων, βρέθηκε αμέσως στο χώρο με την αστυνομία, φρόντισε για την περισυλλογή των ζώων και την μεταφορά κάποιων στο κτηνιατρείο, τα οποία δυστυχώς και αυτά υπέκυψαν, αλλά και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου καθάρισε με εκσκαφέα το οικόπεδο προκειμένου να μην κινδυνέψουν κι άλλα ζώα από το θανατηφόρο υλικό που είχε διασκορπίσει στα χόρτα ο δράστης. Ταυτόχρονα, οι υπάλληλοι του Δήμου μαζί με δημότες έψαξαν στους γύρω δρόμους προκειμένου να διερευνήσουν ότι δεν υπάρχουν άλλα ζωάκια που έχουν φάει από το δηλητηριώδες υλικό. Η Αστυνομία ήδη έστειλε το υλικό στο χημείο του Κράτους για ανάλυση.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ζήτησε αμέσως από τη Νομική Υπηρεσία να καταθέσει μήνυση για το τραγικό περιστατικό, δηλώνοντας: «Αυτή η φριχτή πράξη, το να σκοτώσει κάποιος με τέτοιο επώδυνο τρόπο ζώα, πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Καλούμε τους πολίτες της περιοχής, αν αντιλήφθηκαν κάποια ύποπτη κίνηση να το δηλώσουν στις Αρχές. Δεν είναι δυνατόν να μένει ατιμώρητος ένας άνθρωπος που λειτουργεί με τρόπο εγκληματικό!»

ETEKA_Desktop

eep logo