Ανδρέας Ευθυμίου: Όχι στην αδικία σε βάρος των ΑΠΟ Φωστήρα και ΑΕ Μοσχάτου

efthymiou andreas

Διαμαρτυρία του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου σε ΕΠΟ, ΕΠΣΠ και Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας

 

Την έντονη διαμαρτυρία του και τον προβληματισμό του εξέφρασε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με επιστολές του στους αρμόδιους φορείς των διοργανώσεων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Γ’ Εθνικής και Α’ Πειραιά. Αφορμή αποτέλεσαν οι προπηλακισμοί σε βάρος παικτών του Φωστήρα σε δύο πρόσφατους αγώνες στην Κρήτη με τις ομάδες του ΑΠΟ Ατσαλένιου και του ΑΟ Μυλοποτάμου καθώς και οι αδικίες σε βάρος της ΑΕ Μοσχάτου κατά τη διάρκεια του αγώνα της με τον Αετό Κορυδαλλού την Κυριακή, 11 Μαρτίου στο Μοσχάτο.

Ο Ανδρέας Ευθυμίου στην επιστολή του προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με θέμα «προπηλακισμοί κατά παικτών του ΑΠΟ Φωστήρα Ταύρου», τονίζει:
«Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τους προπηλακισμούς –ξυλοδαρμούς που έγιναν σε βάρος παικτών του Φωστήρα στους ποδοσφαιρικούς αγώνες που πρόσφατα έδωσε η ομάδα του Φωστήρα με τις ομάδες του ΑΠΟ Ατσαλένιου στο Ηράκλειο Κρήτης και του ΑΟ Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν την εικόνα του ποδοσφαίρου και στερούν από τις ομάδες τη διεξαγωγή πρωταθλητισμού όπου το αποτέλεσμα του θα κρίνεται με βάση την αξία της κάθε ομάδας. Προπηλακισμοί, ξυλοδαρμοί και γενικά δημιουργία φοβικού κλίματος απαξιώνουν το ποδόσφαιρο και απομακρύνουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Παρακαλούμε να εξετάσετε την καταγγελία και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα διότι αυτές οι ενέργειες στις οποίες έγιναν μάρτυρες οι τεχνικοί, οι παίκτες και η διοίκηση του Φωστήρα, δημιουργούν έντονο πρόβλημα για την παραμονή της στη Γ΄ Εθνική, μιας ομάδας με μεγάλη ιστορική διαδρομή δεκαετίες ολόκληρες, η οποία έχει γίνει γνωστή πανελληνίως με τον τίτλο ο «Φονέας των Γιγάντων».

Στην επιστολή του προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά και στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, με θέμα «κατάφωρη αδικία σε βάρος της ΑΕ Μοσχάτου», τονίζει:
«Όπως γνωρίζετε ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ποδόσφαιρο είτε αυτό αφορά το τοπικό πρωτάθλημα είτε αφορά τις γενικότερες διοργανώσεις. Με μέριμνά μας συντηρούμε τα τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα του Δήμου μας, ένα στο Μοσχάτο και δύο στον Ταύρο δαπανώντας σημαντικά κονδύλια για την ασφαλή λειτουργία τους. Τα δημοτικά γήπεδά μας χρησιμοποιούνται τόσο από τις ομάδες που εδρεύουν στον Δήμο μας όσο και από ομάδες εκτός Δήμου όταν αυτό είναι εφικτό και έχουμε ανταποκριθεί θετικά σε πολλά τέτοια αιτήματα. Διαθέτουμε τα γήπεδά μας ακόμα και για διεθνείς διοργανώσεις όπως πρόσφατα με τον αγώνα της Εθνικής Νέων με την Εθνική Ουγγαρίας. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται τη στήριξη όλων μας και σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούμε. Πιστεύουμε όμως ότι τα αρμόδια όργανα όπως η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας πρέπει να συμβάλλουν αποφασιστικά με τις πράξεις και τις ενέργειές τους προκειμένου να διεξάγονται σωστά οι αγώνες με σωστές συμπεριφορές και με αντικειμενική κρίση και αντιμετώπιση των ομάδων από όλους τους συντελεστές των αγώνων.
Δυστυχώς την Κυριακή 11/03/2018 στον αγώνα της ΑΕ Μοσχάτου με τον Αετό Κορυδαλλού γίναμε μάρτυρες κατάφωρων αδικιών σε βάρος της ΑΕ Μοσχάτου η οποία διεκδικεί την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Α΄ Πειραιά και την άνοδό της στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Η άδικη μεταχείριση στον προαναφερόμενο αγώνα ενδεχομένως στερήσει στην ΑΕΜ την άνοδό της στην Γ΄ Εθνική εξαιτίας εσφαλμένων κρίσεων του διαιτητή του αγώνα. Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε ως αρμόδια όργανα να ελέγξετε τα προαναφερόμενα ζητώντας τις άμεσες ενέργειές σας, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές σας, προκειμένου στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς νικητής να αναδειχθεί η καλύτερη ομάδα δίκαια και αντικειμενικά.»
Σχετικά με τα όσα έχουν συμβεί, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Αισθάνθηκα την ανάγκη να στείλω τις παραπάνω επιστολές γιατί κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να εμποδίσει την παρουσία των ομάδων μας στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
O Φωστήρας αγωνίζεται για την παραμονή του στη Γ΄ Εθνική και η ΑΕ Μοσχάτου μάχεται με μεγάλες αξιώσεις για την άνοδό της σε αυτή την κατηγορία. Απευθύνθηκα στους αρμόδιους αθλητικούς φορείς ζητώντας τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων αποκατάστασης των αδικιών και τη διεξαγωγή των αγώνων με σεβασμό στο θεσμό, στους παίκτες, στους φιλάθλους και σε όλους τους συντελεστές, ζητώντας να σταματήσουν οι αδικίες και οι προπηλακισμοί κατά των ομάδων του Δήμου μας Φωστήρα και ΑΕ Μοσχάτου».

ETEKA_Desktop

eep logo