Κούκλα, Δημιουργία και Θεραπεία

kouklotherapeftria

Πρακτικό εργαστήρι με την Ελένη Παπαγεωργίου, κουκλοθεραπεύτρια στο Κέντρο Marionnettiste, στο Παρίσι, θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθέατρου από το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA).


Απαραίτητη η κράτηση θέσεων γιατί ο αριθμός θέσεω είναι περιορισμένος.

Από το χάος και το κομμάτιασμα στη δημιουργία και την ένωση.

Παιχνίδια που θυμίζουν τελετουργικά μύησης θα μας εισάγουν σ' έναν ιερό τόπο- χρόνο, αυτόν μιας νέας δημιουργίας που μας ξανασυνδέει με την αρχαία κοσμογονία. Ταυτιζόμενοι μ' ένα δημιουργό θεό θα εμφυσήσουμε ζωή και κίνηση σε αυτή τη μικρή ύπαρξη, που λέγεται "ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ" εμψυχώνοντάς την.

Από την κατασκευή κούκλας στη συγγραφή ιστοριών και τους αυτοσχεδιασμούς με τελικό προορισμό τη σκηνική παρουσίαση, προτείνοντας διάφορες τεχνικές. Η μαριονέτα αποκαλύπτει μυστικά, εκφράζει πράγματα που δε θέλουμε να δούμε, μπορεί να μας οδηγήσει πίσω στον παράδεισο της παιδικής μας ηλικίας.

Το εργαστήριο θα έχει μυθολογικό πλαίσιο.

Η Ελένη Παπαγεωργίου σπούδασε Παιδοψυχολογία στην Φιλοσοφική Αθηνών (Φ.Π.Ψ.), και την τέχνη της μαριονέτας στη Γαλλία. Παράλληλα με το μεταπτυχιακό στη Θεραπεία μέσω Τέχνης στο Paris VDescartes, παρακολούθησε τη Laura Sheleen στο «ΜΥΘΟΔΡΑΜΑ», το «ΜΑΣΚΟΔΡΑΜΑ» και στο “ESPACETEMPS'', (χωρο-χρόνος). Εδώ και 20 χρόνια εξασκείται στις πολεμικές τέχνες viet vo dao, tai-chi, qi gong, είναι Πρόεδρος του Συλλόγου «Τα Νήματα του Είναι μας» και οργανώνει σεμινάρια ψυχο-εκπαιδευτικού και θεραπευτικού χαρακτήρα.

Διάρκεια Εργαστηρίου: Δύο τετράωρες συναντήσεις
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015, στις 15:00 - 19:00
Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, στις 18:00 - 22:00

Κόστος συμμετοχής: €50 & €30 για τα μέλη της UNIMA
Αίθουσα: Black Box
Πληροφορίες/Εγγραφές: τηλ. 6977150305, email: mario_eleni@hotmail.com

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78
τηλ. 210 3418 550