Οι Έλληνες επιχειρηματίες στο πλευρό αυτών που φυλάσσουν Θερμοπύλες στα ακριτικά νησιά

kinaros

Β.Αποστολόπουλος: «Η σύγχρονη ελληνική επιχειρηματική κοινότητα έχει εθνικές ευαισθησίες»

Σε μία περαιτέρω πράξη ευαισθησίας προχωρεί η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών, μετά την πλήρη στήριξη που ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι θα παράσχει στη Ρηνιώ Κατσοτούρχη, μοναδική κάτοικο της ακριτικής νήσου Κίναρος, που έπεσε θύμα γραφειοκρατικού λάθους, με αποτέλεσμα να διακοπεί το επίδομα που ελάμβανε.
Η νήσος Κίναρος είναι ένα από τα ακριτικά νησιά της «πρώτης γραμμής» και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΕΝΕ Βασίλης Αποστολόπουλος, η Ένωση προτίθεται να καλύψει όλα τα νησιά, αλλά και να ευαισθητοποιήσει όλο τον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση. «Με το θέμα της Κινάρου αναδείχτηκε ένα μεγάλο θέμα, γιατί είναι άλλα 17 νησιά. Κι έτσι αν θέλετε μπορώ να σας κάνω και μία πρόταση, γιατί ο ρόλος των ΜΜΕ είναι πάρα πολύ σημαντικός κι επειδή εσείς το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, είστε το εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα θέλαμε τη δική σας βοήθεια και συμπαράσταση προκειμένου να μπορέσουμε να χαρτογραφήσουμε και τα υπόλοιπα 17 νησιά, να δούμε ποια κατοικούνται, με ποιους ανθρώπους, έτσι ώστε να προβούμε στη γενικότερη κάλυψη όλων αυτών των νησιών.
Και βεβαίως αυτό το πράγμα να προβληθεί, όχι με την έννοια της διαφήμισης αυτού που κάνουμε, αλλά προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε όλους εκείνους που έχουν τη διάθεση και τη θέληση να αθροίσουν τη δική τους τη φωνή με άλλες φωνές και δράσεις, έτσι ώστε να υπάρξει μία αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι, αν όχι τίποτε άλλο, φυλάσσουν Θερμοπύλες στις ακριτικές περιοχές».

Τι περιλαμβάνει η πρωτοβουλία της ΕΕΝΕ

Όσον αφορά την κίνηση αυτή κάθε αυτή ο Δρ. Αποστολόπουλος εξηγεί: «Όταν πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ το πρόβλημα της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου κινητοποιηθήκαμε άμεσα σαν Ένωση και προσπαθήσαμε να συνδράμουμε, ώστε να εξευρεθεί μία άμεση λύση. Η ανταπόκριση από τα μέλη μας πραγματικά ήταν πολύ μεγάλη και ζεστή. Κι έτσι συνεπεία αυτής μας της πρόθεσης προχωρήσαμε και ανακοινώσαμε την Πέμπτη, ότι η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών αναλαμβάνει την πλήρη στήριξη της Κινάρου, η οποία σημαίνει στην πράξη την κάλυψη όλων των αναγκών της μόνιμης κατοίκου, καθώς επίσης και την κάλυψη του επιδόματος που σταμάτησε να της καταβάλλεται. Τα μέλη μας προέρχονται από όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας κι έτσι λοιπόν αναλόγως με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται ο καθένας θα προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες. Για παράδειγμα ας πούμε εμείς από τον όμιλο του Ιατρικού θα καλύψουμε όλη την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κάποια άλλα μέλη της Ένωσης θα καλύψουν ότι έχει να κάνει με τη συντήρηση του ακινήτου και όλων των υποδομών και εγκαταστάσεων του νησιού. Άλλοι συνάδελφοι θα παράσχουν υποστήριξη υπηρεσιών νομικών υπηρεσιών και ότι άλλο χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία. Άλλοι από το χώρο των τροφίμων θα παράσχουν τη δική τους βοήθεια κ.λ.π.»

«Η σύγχρονη ελληνική επιχειρηματική κοινότητα έχει εθνικές ευαισθησίες»

Η ΕΕΝΕ αποτελείται αυτή τη στιγμή κυρίως από νέους ανθρώπους, νέους επιχειρηματίες, αναφέρει ο κ. Αποστολόπουλος. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η σύγχρονη ελληνική επιχειρηματική κοινότητα έχει εθνικές ευαισθησίες, έχει συναίσθημα ενδιαφέρεται, αγαπά τη χώρα της και αγκαλιάζει τους ανθρώπους, που την έχουν ανάγκη. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι την περίοδο της βαθιάς κρίσης τα προηγούμενα χρόνια, εκεί που όλες οι επιχειρήσεις εξετάζανε τα λεγόμενα plan b τους κ.ο.κ., εμείς είχαμε βγει με σύνθημα μας, το πατριωτικό επιχειρείν. Αυτό συνοψιζόταν στο τρίπτυχο, θα μείνουμε στην Ελλάδα, θα επενδύσουμε στη χώρα μας, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και κατά συνέπεια πλούτο, για να μπορέσει αυτή τη χώρα να πάει μπροστά, να αναπτυχθεί και να μην μαραζώσει. Έτσι λοιπόν βλέπετε ότι υπάρχει μία συνέχεια σε όλο αυτό που κάνουμε και θέλουμε ακριβώς να δείξουμε ότι δεν είμαστε μόνο παρόντες για να ασκήσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, αλλά είμαστε παρόντες για να προσφέρουμε και να συνδράμουμε κι εμείς σε αυτή την προσπάθεια της χώρας σε όλα τα επίπεδα».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το αν η ΕΕΝΕ προτίθεται να καλέσει και άλλους φορείς να συνδράμουν σε αυτή την πρωτοβουλία ο κ. Αποστολόπουλος απαντά: «Αυτή είναι μία πρωτοβουλία η οποία ανήκει στην Ένωση τη δική μας, μπορούμε να την υλοποιήσουμε με ίδιες δυνάμεις, επομένως όσοι άλλοι θέλουν να βοηθήσουν, ας το κάνουν με δικές τους ιδέες και πρωτοβουλίες».