Η πρώτη γιορτή των δομών αλληλεγγύης από την Περιφέρεια Αττικής

giorth domon allhleggyis

Σπουδαίο έργο επιτελεί το Κέντρο Logistics, το οποίο αποτελεί Ευρωπαϊκή καλή πρακτική

Η πρώτη γιορτή των δομών αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Αττικής στον Φαληρικό Όρμο, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστου Καπάταη.
Στον σύντομο χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στη μεγάλη αυτή γιορτή και αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί το Κέντρο Logistics, το οποίο αποτελεί μια ευρωπαϊκή καλή πρακτική, όπως έχει καταγραφεί στη σχετική Έκθεση του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Υποδοχή και την Ένταξη προσφύγων και μεταναστών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, βουλευτές, δήμαρχοι κ.ά.

Η «Αλληλεγγύη για όλους» και οι συνεργαζόμενες δομές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα μικρό μέρος του έργου τους παρουσία συλλογικοτήτων από όλη την Αττική, δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων των Λαϊκών Αγορών Αττικής και πλήθους κόσμου. Επίσης, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των διευρυμένων δραστηριοτήτων του Κέντρου Logistics σειρά συνεργασιών με τις δομές αλληλεγγύης με σκοπό την ανακούφιση πολιτών που έχουν ανάγκη. Κοινή πεποίθηση τόσο των δομών αλληλεγγύης όσο και της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του Κέντρου Logistics, είναι ότι παρόμοιες συνεργασίες λειτουργούν θετικά και αποτελεσματικά και θα συνεχιστούν στο μέλλον.

eep logo