Συζήτηση για Novartis στη Βουλή: Στο «κάδρο» ο Π. Κουρουμπλής

vouli

Ενώ ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους το πρωί η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση ή μη Προανακριτής Επιτροπής για τους 10 πολιτικούς οι οποίοι αναφέρονται στη σχετική δικογραφία ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis, οι εισηγητές τόσο της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, όσο και της ΔΗ.ΣΥ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου βάζουν στο «κάδρο» των ευθυνών τον σημερινό υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για σκευωρία από πλευράς κυβέρνησης και αναρωτήθηκε «γιατί δεν έχουμε 11 κάλπες, μία ακόμη για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή»;
Βουλευτές της αντιπολίτευσης αναρωτιούνται αφού αναφέρεται το όνομά του στη δικογραφία γιατί να μην υπάρχει άλλη μία κάλπη γι΄ αυτόν.

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου. «Γιατί στη δικογραφία αναφέρεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ως Π.Κ. Τι είναι ανήλικος»;

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Αμυράς, ο οποίος ανέφερε: «Γιατί έχει εξαιρεθεί από τις κάλπες ο κ. Κουρουμπλής;».

H συζήτηση επί των διαδικαστικών διήρκεσε περίπου δύο ώρες και ολοκληρώθηκε με την απόρριψη από την πλειοψηφία του αιτήματος για μία κάλπη.

Η συζήτηση συνεχίζεται και βάσει του χρονοδιαγράμματος του Προεδρείου θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

eep logo