Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου»

koinoniki merimna mosxatou

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου

 

Την έκτακτη οικονομική στήριξη του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου» αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου.

Η ενίσχυση αφορά το ποσό των 8.000€, λόγω των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν μετά τη μεταφορά στην Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου οκτώ ηλικιωμένων κατοίκων της Στέγης Πρόνοιας Γερόντων των Αγίων Αποστόλων στις Τζιτζιφιές οι οποίοι έμειναν χωρίς στέγη, μετά την φωτιά η οποία ξέσπασε στις 13 Ιανουαρίου 2018.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Ύστερα από το τραγικό γεγονός της πυρκαγιάς στη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων των Αγίων Αποστόλων στις Τζιτζιφιές, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ηλικιωμένων, σε συνεννόηση με την Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου μεταφέρθηκαν οκτώ ηλικιωμένοι στο Σωματείο της πόλης μας. Ήταν αναγκαίο να εισηγηθώ την ενίσχυση της Κοινωνικής Μέριμνας προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της φιλοξενίας των ηλικιωμένων. Ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας για την ομόφωνη αποδοχή της εισήγησής μου. Έχουμε ήδη αποστείλει επιστολή στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου και στην Περιφέρεια Αττικής και αναμένουμε την έμπρακτη συνδρομή τους. Με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα απαλύνουν λίγο τη σκληρή εμπειρία που βίωσαν».

 

eep logo