Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τις γυναίκες σε θέσεις πολιτικής ευθύνης

gynaikes ergazomenes

Από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας και τον Δήμο Κορυδαλλού

 

Διήμερο σεμινάριο για την επιμόρφωση των γυναικών που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέσεις πολιτικής ευθύνης, διοργανώνει το Γραφείο Ισότητας του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2108, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη», σκηνή Γκαράζ, Γ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε γυναίκες που ενδιαφέρονται να μπουν δυναμικά στον πολιτικό στίβο και να διεκδικήσουν θέσεις πολιτικής ευθύνης, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την ενίσχυση και εμψύχωση τους, προκειμένου να διεκδικήσουν και να πετύχουν όχι μόνο τη συμμετοχή τους στην πολιτική αλλά και την εκλογή τους.

Το σεμινάριο εντάσσεται στις δράσεις του Γραφείου Ισότητας του Δήμου και έχει στόχο να συμβάλλει ενεργά στη γυναικεία κοινωνική έκφραση και συμμετοχή, στην προώθηση των ίσων ευκαιριών ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες και στην παρακολούθηση και εφαρμογή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου στην Ελλάδα.

Το Γραφείο Ισότητας υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες και αποφάσεις της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου και είναι ανοικτό σε όλες τις δημότισσες και τους δημότες, τόσο για διευκρινήσεις και ενημέρωση, όσο και για συμμετοχή με απόψεις και ιδέες αλλά και εθελοντική εργασία. Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας είναι η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Ισότητας, Λαμπρινή Μάνου και συμμετέχουν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και φορέων της πόλης.
Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του Έργου «Αποκεντρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση αιρετών ή υποψηφίων γυναικών σε θέματα ισότητας και φύλου σε όλη τη χώρα» και χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Κ.Ε.Θ.Ι. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής με τη λήξη του σεμιναρίου.

Οι ενδιαφερόμενες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα στην διεύθυνση http://goo.gl/QDIcvN.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του έργου www.gynaikes-politiki.gr
Πληροφορίες επίσης, 2103898075, κα Φανή Παπαδοπούλου και kethi@gynaikes-politiki.gr

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ