Πικρή ήττα κι αποκλεισμός για τον Παναγιώτη Γκιώνη!

Panagiotis Gionis

Έφτασε κοντά, πολύ κοντά ο Παναγιώτης Γκιώνης, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε... Ο Έλληνας πρωταθλητής του πινγκ πονγκ αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά, καθώς ηττήθηκε με 4-3 σετ από τον Νοτιοκορεάτη Γιούνγκσικ Ζέουνγκ (Νο10 στο ταμπλό), έπειτα από ένα συγκλονιστικό αγώνα διάρκειας 88 λεπτών, παρότι προηγήθηκε με 3-1 σετ και είχε στα χέρια του εξαπλό ματς μπολ στο πέμπτο σετ κι άλλα δύο ματς μπολ στο έβδομο σετ.

Τα σετ: 11-7, 7-11, 11-8, 12-10, 10-12, 6-11, 12-14

Στο πρώτο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε εντυπωσιακά στο table 1 του Tokyo Metropolitan Gym, πήρε εξαρχής ισχυρό προβάδισμα (3-0, 6-1) με «όπλο» το σερβίς του το οποίο και συντήρησε ως το φινάλε, κάνοντας το 1-0 (11-7) μέσα σε 8 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Γκιώνης πήρε ξανά προβάδισμα δύο πόντων (4-2), όμως ο Ζέουνγκ κατάφερε να το «γυρίσει» σε 6-4. Ο 41χρονος πρωταθλητής ισοφάρισε σε 6-6 κρατώντας το σερβίς του, ωστόσο ο Νοτιοκορεάτης βρήκε σταθερά χτυπήματα κι έφτασε στο 11-8 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η απάντηση του Γκιώνη ήταν άμεση! Στο τρίτο σετ, ήταν σταθερός και αποφασιστικός, είχε σωστές αντιδράσεις στα κρίσιμα σημεία και με ένα «ξέσπασμα» στο φινάλε πήρε προβάδισμα τριών πόντων (10-7), φτάνοντας ως το τελικό 11-8.

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη ήταν και το τέταρτο σετ με τον Παναγιώτη Γκιώνη να δείχνει τεράστια ψυχικά αποθέματα, να αντέχει σε όλες τις επιθέσεις του Ζέουνγκ και να μην τα παρατάει ποτέ, ακόμη κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 10-8. Με ένα τρομερό σερί 4-0, πήρε το σετ κάνοντας το 3-1.

Στο πέμπτο σετ, ο Γκιώνης στρίμωξε για τα καλά στα... σχοινιά τον Ζέουνγκ, παίρνοντας προβάδισμα εξαρχής, το οποίο το ανέβασε στο 10-4, έχοντας εξαπλό ματς-μπολ. Δεν μπόρεσε όμως να «τελειώσει» τον αγώνα. Εκεί ο Νοτιοκορεάτης έδειξε την κλάση του και με συνεχόμενα χτυπήματα στο όριο, κατάφερε να «γυρίσει» τα σε βάρος του δεδομένα, παίρνοντας το σετ με 12-10 και σερί 8-0!

Ο τρόπος με τον οποίο έφερε... τούμπα το πέμπτο σετ ο Ζέουνγκ, επηρέασε ψυχολογικά τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος δεν είχε σχεδόν καμία... αντίδραση στο έκτο σετ, το οποίο κι έχασε σχετικά γρήγορα (9 λεπτά) με 11-6.

Στο έβδομο και τελευταίο σετ ο Γκιώνης «ανασυγκροτήθηκε», αυτοσυγκεντρώθηκε και πήρε προβάδισμα τριών πόντων (4-1 και 5-2). Ο Ζέουνγκ κατάφερε να «απαντήσει», ανέτρεψε το σκορ και έφτασε το σετ στο 8-6. Ο Γκιώνης δεν τα παράτησε, έκανε ένα δικό του σερί με 3-0, για να ακολουθήσει νέα ισοφάριση του Νοτιοκορεάτη με το ματς να φτάνει στο 10-10 και στην... κόψη του ξυραφιού, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής είχε «σβήσει» το πρώτο ματς-μπολ του Ζέουνγκ. Ο Γκιώνης προηγήθηκε με 11-10 και 12-11, αλλά και πάλι ο Ζέουνγκ είχε τις «απαντήσεις» κι αυτή τη φορά έφτασε ως το 14-12, τελειώνοντας το σετ και το ματς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Γκιώνης είχε αποκλειστεί στις δύο τελευταίες Ολυμπιάδες στη φάση των «32». Το 2012 στο Λονδίνο ηττήθηκε στο παιχνίδι που έχει «σημαδέψει» την καριέρα του από τον Ιάπωνα Κισικάουα με 4-3, χάνοντας ψηλή μπάλα σε ματς μπολ, ενώ το 2016 στο Ρίο έχασε από τον Τζουν Μιζουτάνι (Ιαπωνία) με 4-1, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μικτό στο Τόκιο 2020.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo