24ωρη απεργία σε Μετρό και τρόλεϊ την Παρασκευή

metro portes

Διαμαρτύρονται για την ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου

Χωρίς Μετρό θα μείνει η Αθήνα την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το ΣΕΛΜΑ σε σχετική του ανακοίνωση, "εντός των ημερών, η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου πολυνόμου, παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου.

"Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων" ενώ "η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού».

"Οι εργαζόμενοι στη λειτουργία του μετρό καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια «διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης".

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρόλεϊ την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αντιδρώντας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση τονίζει ότι "το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης φέρνει νέα σκληρά μέτρα, όπως η απελευθέρωση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών, τον θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης για ατομικές και συλλογικές εργατικές διαφορές και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης με την απαράδεκτη τροπολογία για περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία" και καλεί τους εργαζομένους "να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας που θα οργανωθούν".

 

eep logo