Ευ. Μαρινάκης: Προσωπικότητα της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία

marinakis vravefsi

Ο Πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp., ψηφίστηκε στα βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards


Η Capital Ship Management Corp. ανακοίνωσε ότι ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, Πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp., ψηφίστηκε ως «Προσωπικότητα της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία» στα βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards.

Αυτό το βραβείο έρχεται ως επιστέγασμα ενός πολύ δραστήριου έτους για τον κ. Μαρινάκη και τον όμιλο Capital Group, καθώς επέκτεινε σημαντικά τις δραστηριότητές του στους κλάδους των τάνκερ, των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και χύδην ξηρού φορτίου. Αύξησε τον υπό διαχείριση στόλο κατά 17 πλοία, σε σύνολο 71 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 45 δεξαμενόπλοιων, 19 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 7 πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Πέρα από τη ναυτιλία, το 2017, ο κ. Μαρινάκης συνέχισε να δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και φιλανθρωπικών ενεργειών, οι οποίες περιλαμβάνουν: την εξαγορά της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Nottingham Forest, την εξαγορά του ΔΟΛ, την δημιουργία στον Πειραιά ενός μνημείου για τα θύματα της γενοκτονίας του Πόντου, την φιλοξενία συνεδρίου του πανεπιστημίου του Harvard και την υπογραφή από τον Ολυμπιακό και τη Barcelona διακήρυξης σχετικά με τον αθλητισμό ως μέσο κοινωνικής ένταξης μεταναστών και άλλων ασθενών κοινωνικών ομάδων και τέλος την ανανέωση της πρωτοποριακής συνεργασίας του Ολυμπιακού με τη Unicef για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Η 14η διοργάνωση των Lloyd’s List Greek Shipping Awards φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental όπου ήταν παρόντες 1.200 καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων πολλών εξεχουσών προσωπικοτήτων της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.

Παρουσιάζοντας στον κ. Μαρινάκη το βραβείο του, ο κ. Nigel Lowry της Lloyd’s List σχολίασε: «Ο Ευάγγελος Μαρινάκης αποτέλεσε εξέχουσα υποψηφιότητα για το φετινό βραβείο. Οι δυναμικές του επιχειρηματικές κινήσεις στους τρεις τομείς δραστηριοποίησης της Capital Group: τάνκερ, εμπορευματοκιβώτια και πλοία ξηρού φορτίου, αντανακλούν τις θετικές προοπτικές και τάσεις που όλο και περισσότερο παρατηρούμε στον κλάδο. Ο κύριος Μαρινάκης βρέθηκε μπροστά από τις εξελίξεις, όπως δείχνει η επένδυση του ενός δισεκατομμυρίου εντός του 2017»

Πηγή: tovima.gr

eep logo