Τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη: Φορτηγό παρέσυρε ποδηλάτες, τουλάχιστον οκτώ νεκροί

tromokratiko nea yorkh

Εκκενώθηκε και αποκλείστηκε ολόκληρη η περιοχή του Μανχάταν


Σκηνικό άγριας δύσης στήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, τουλάχιστον οκτώ άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον ακόμα 15 έχουν τραυματιστεί από σφαίρες και από την επίθεση με το φορτηγό.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ εκκενώθηκε και αποκλείστηκε ολόκληρη η περιοχή, σε μεγάλη ακτίνα.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι έχει συλληφθεί ήδη ένα άτομο, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται. Σύμφωνα με αναφορές, ο δράστης έχει δεχθεί τα πυρά των αστυνομικών και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη, η επίθεση ήταν σκόπιμη, προσθέτοντας ότι το περιστατικό ερευνάταιο ως «τρομοκρατικό».

Σύμφωνα με αναφορές αυτόπτη μάρτυρα, τις οποίες μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα, το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας άνδρας που οδηγούσε μικρό φορτηγάκι, μπήκε σε ποδηλατόδρομο παρασύροντας πολλούς ποδηλάτες και πεζούς, τράκαρε με σχολικό και στη συνέχεια ο οδηγός κατέβηκε από τοπ φορτηγάκι και ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε πως ο οδηγός του μικρού φορτηγού βγήκε έξω κρατώντας δύο όπλα στα χέρια του και πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε ή έξι φορές.

tovima.gr

eep logo